Samsung_conference_2017

Yourzine verwelkomt Samsung CRM in Amsterdam

Sinds 2014 werkt Yourzine voor Samsung Europe. Vanuit ’s-Hertogenbosch, Gent en Londen werken we dagelijks aan CRM campagnes voor 24 verschillende landen uit Europa. Elk jaar organiseert Samsung een aantal CRM conferenties waarbij de insights, learnings en next steps worden gedeeld en besproken. Net als vorig jaar was Yourzine gastheer voor de conferentie in Amsterdam.

 

Waarbij Dag 1 vooral in het teken stond van het bespreken van campagnes en toekomstplannen stond Dag 2 in het teken van inspiratie. In het Doubletree by Hilton hotel in Amsterdam werden de tientallen Samsung stakeholders uit Europa én Zuid Korea meegenomen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing en communicatie. Aandachtspunten daarbij waren marketing automation, personalisation en data strategy. Dat betekende de grootste learnings en insights van 2016 met daarbij een duidelijk haakje van wat er aan zat te komen om de tientallen miljoenen consumenten in Europa nog beter te kunnen bedienen.

 

Nadat Gerrit (Optimalisatie) en Alexander (Campaigning & Innovatie) de dag aftrapten met de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op hun vakgebied was het tijd voor de eerste externe sprekers van de dag. Martin de Munnik (Neurensics) en Ludo Voorn (PostNL) inspireerden de zaal met een aantal actuele cases op het gebied van neuromarketing. Een interessant vakgebied waarbij technieken en inzichten uit de neurowetenschap worden toegepast op het terrein van marketing, meer specifieker op het gebied van reclames en verpakkingsmaterialen.

 

Na updates vanuit Europa en Zuid Korea over de wereldwijde Data Strategy nam Bas namens Yourzine het stokje weer over met een eerste doorvertaling van deze strategie naar een aantal interessante proposities waarvan een aantal zich al in de pilotfase bevinden.  Ook de CRM plannen voor de lange termijn werden gedeeld. David Beckett was de volgende externe spreker van de dag. Beckett (Best3minutes) inspireerde met een aantal spraakmakende cases hoe je een strategie of plan kan pitchen. De Engelsman deed dat op een unieke wijze.

 

Het einde van de dag kwam in zicht. Niet voordat er werd afgesloten met de CRM building blocks van Floris en Helen. Daarmee kwam een einde aan een nieuw succesvolle CRM conferentie. Voor de verschillende betrokken landen was het een opnieuw een leervolle dag die tevens bol stond van inspiratie. Dat was ook te merken aan de enthousiaste reacties van de bezoekers.

 

Lena Larsson van Samsung Scandinavië: The inspirational speakers were very interesting. It’s important to get the right balance in terms of results versus outputs and I’d like to see what the next immediate steps are going to be from a campaign perspective.

 

Ook andere landen waren bijzonder te spreken over de 2e conferentie dag. Zo ook Joanna Chacinska van Samsung Polen: “It’s great to get to see the suggested proposals for the different Centre of Excellence work streams and I’d like to receive a timeline to understand when those can be implemented.”

 

Sascha Weber van Samsung Duitsland: “We should help each other more to improve CRM capabilities across Europe. The Multilingual tool presentation provided great content and should be included in the “bigger” CRM picture. Both external speakers were really good. Inspiring and helpful to trigger every persons motivation for improving and questioning existing structures and ways of working. External speakers of that quality are definitely a big added value to the conference.”

 

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?