Yourzine ontwikkelt memoryspel voor Tarzanactie van Campina.

Bron:
Emerce
Emerce Campagnepanel
Pitchview

Zaltbommel, 8 oktober 2007 – Sinds maandag 10 september is het memoryspel met afbeeldingen van de musical Tarzan® op het Internet (www.campina.nl/tarzan) te vinden. Deze actie, waarbij onder andere kaarten te winnen zijn voor de musical Tarzan®, is opgezet door Campina, in samenwerking met Stage Entertainment, en uitgevoerd door online marketingbureau Yourzine. Succesvol, aangezien het spel inmiddels meer dan 20.000 keer gespeeld is.

Als loyaliteitscampagne ontwikkelde Campina een kortingsactie voor de musical Tarzan®. Drie streepjescodes van Campina vla pakken leveren een waardecheque op van €17,50 voor een kaartje voor de musical Tarzan®. Yourzine werd gevraagd mee te denken over mogelijkheden om deze actie meer bekendheid te geven. Om de brede doelgroep (verantwoordelijken voor de inkoop van de boodschappen tussen 20 en 49 jaar en gezinnen met kinderen tussen 5 en 16 jaar) te bereiken, ontwikkelde Yourzine een memoryspel. In dit spel worden afbeeldingen uit de musical Tarzan® gebruikt. Om in de prijzen te vallen moet zo snel mogelijk twee dezelfde memory kaarten aangeklikt worden, net zo lang tot alle gelijke kaarten gevonden zijn. Tijdens het spel slingert Tarzan af en toe door het beeld. Wordt Tarzan ook aan geklikt, dan verdient de speler hiermee vijf seconden. Deze tijd gaat uiteindelijk van de eindtijd af.

Via www.campina.nl/tarzan kan iedereen het spel een keer spelen. Meerdere speelbeurten worden verkregen met het doorsturen van het spel naar andere e-mailadressen, zoals van vrienden, collega’s of familie. De actie loopt tot en met week 48. In het Tarzanvla spel zijn mooie prijzen te winnen, zoals musical kaarten met een diner en een overnachting in het Kurhaus en een cd van de musical Tarzan®.

Al in de eerste week na de lancering van het memoryspel speelden vele duizenden het spel. Bjorn Smulders, online marketing consultant van Yourzine zegt hierover: “Ik was blij verrast met dit aantal. Het is een mooi voorbeeld van online mogelijkheden gebruiken in een offline campagne. Via de print media wordt bekendheid gegeven aan www.campina.nl/tarzan en vervolgens wordt het spel veelvuldig gespeeld”

Viral game als marketinginstrument
Het Tarzan memoryspel is een goed voorbeeld van het crren van merkvoorkeur bij de doelgroep. In tegenstelling tot een televisiecommercial die ongeveer 30 seconden duurt, is de speler van het spel veel langer en intensiever met het merk in aanraking. Gemiddeld brengt een bezoeker 1 minuut en 48 seconden door op www.campina.nl/tarzan en zelfs 4 minuten en 15 seconden in het memoryspel zelf. Een ander voordeel van een online spel is dat precies nagegaan kan worden via welke kanalen men bij het spel komt. Dit is waardevolle marketinginformatie. Zo kan immers bekeken worden welk kanaal het beste werkt om bezoekers naar de website te krijgen.

Tags:

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl