WK-brons voor Squadra-atleet Marco van der Stel

WK-brons voor Squadra-atleet Marco van der Stel

Daags na de bijzonder fraaie overwinning van team Squadra Eindhoven in Rotterdam komt er opnieuw goed nieuws uit het Brabantse kamp. Squadra-atleet Marco van der Stel knokte zich met het Nederlandse team naar de derde plaats op het WK Mixed Teamrelay. 

 

Marco van der Stel ging als tweede van start in Hamburg. “ ’s Morgens hadden we de volgorde nog omgegooid. In plaats van op save spelen gokte we op een uitschieter,” vertelt Van der Stel na afloop. “Dat pakte meteen heel goed uit. Maaike Caelers begon en bracht ons meteen in de top 10. Vervolgens pakte ik over en ik kon de aansluiting houden met de nummers drie tot negen,” zegt hij over zijn eigen prestatie.

 

“Rachel Klamer startte na mij en stoomde ontzettend sterk op naar de derde plaats, waarna Jorik van Egdom kon gaan lopen voor de winst. In een groepje van vijf haalde hij er de derde plaats uit!”

 

Vooraf mikte het Nederlands team op een plek bij de eerste acht op het nummer dat tijdens de Olympische Spelen van Tokyo (2020) olympisch wordt. “Die derde plek was best onverwacht voor ons en daarmee extra mooi. In een woord fantastisch!” sluit Van der Stel euforisch af.

 

Het Nederlandse team gaf aan de finish slechts negen seconden toe op de winnaars uit Australië. De VS werd net voor het team van Marco van der Stel tweede.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?