Waarom jongeren Facebook-moe zijn

Jongeren verkiezen massaal Instagram over Facebook, dat meldt onder andere C|Net. Te ingewikkeld en te riskant zou het sociale netwerk zijn geworden. Ook speelt het groeiend aantal ouders dat zich aanmeldt op Facebook een rol. De digitale vrijheid van jongeren zou hiermee worden aangetast. Jongeren zijn op zoek naar een eigen plek. Ze gaan niet zo zeer op zoek naar een alternatief voor Facebook, maar gebruiken in plaats daarvan verschillende apps om met hun vrienden in contact te blijven.

Instagram, en meer recent Snapchat, zijn voorbeelden van zulk soort apps. Instagram is het tegenovergestelde van Facebook: simpel, op het eerste gezicht geheim en vermakelijk. Jongeren gebruiken Instagram vooral om foto’s van zichzelf te delen, omdat zij het zien als een sociaal netwerk in plaats van een camera-app. Ze zijn vooral gevoelig voor het verzamelen van zoveel mogelijk likes en reacties door het gebruik van hashtags bij hun geplaatste foto’s. Ook SnapChat is razend populair in voornamelijk Amerika, omdat jongeren het ‘volgende Facebook’ niet willen missen. Dit sluit aan bij een van de kenmerken van Generatie Y, FOMO, Fear of Missing Out.

Om de massale verschuiving van jongeren naar Instagram te bestrijden heeft Facebook zijn eigen app, Poke, ontwikkelt om te concurreren met de groeiende SnapChat en Instagram. Met 60 miljoen verzonden berichten via SnapChat en de meer dan 100 miljoen actieve gebruikers van Instagram lijkt dit een slimme zet. Maar zijn ze nog op tijd?

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?