Vuljehotel.nl is live-af en was een succes.

Een tijd terug berichtten we er al over. Yourzine, PR!KKELS (het creatieve label van Yourzine) en Permission maakte het voor Hotelkamerveiling.nl mogelijk om je eigen droomhotel te beginnen. De actie is nu live-af. Tijd voor een terugblik.

Vuljehotel.nl werd in het leven geroepen om de naam Hotelkamerveiling.nl op de kaart zetten,e-mail adressen te verzamelen en gebruikers optimaal te motiveren om hun eigen netwerk in te zetten. Meetbare doelen waren e-mailadressen, traffic, time-on-site en kosten per e-mailadres. We kunnen natuurlijk niet alles prijsgeven, maar hierbij wel een tipje van de sluier.

Uiteindelijk zijn er ruim 5.000 hotels gestart en hebben we 10.000 e-mailadressen vergaard. Gemiddeld nodigde de ‘hoteleigenaren’ 20 mensen per hotel uit. Eén-derde van de totale traffic kwam voort uit sociale netwerken, waarin vooral Hyves een belangrijke rol speelde. Dat ‘social’ tegenwoordig echt van grote waarde is bleek ook uit deze campagne; de kwaliteit van social traffic was aanmerkelijk hoger dan van andere traffic-bronnen.

Kort enkele belangrijke leerpunten voor ons; Het uitreiken van ‘tussen-prijzen’ is een slimme zet in een dergelijke campagne, aangezien mensen een vrij korte spanningsboog hebben. Automatische updates per mail zorgen voor continuïteit. Maak het doorsturen zo eenvoudig mogelijk; geen send-a-friend, maar een een mail naarje inbox die je door kunt sturen.Het idee om op basis van meer vrienden extra faciliteiten te krijgen sloeg goed aan; het zorgde voor duidelijke boost in traffic naar de website.

Inmiddels is de winnaar van de actie bekend. De eigenaresse van Hotel Bram – 470 gasten! – heeft op een zonnig terras haar prijs in ontvangst mogen nemen. Ze heeft 20 hotelovernachtingen voor 2 personen gewonnen. Gefeliciteerd!

Uiteraard feliciteren we Hotelkamerveiling.nl met het resultaat en bedanken we hen voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. Op naar de volgende c(h)ampagne!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl