Carrefourvoiceblog

Voice shopping: met je stem een boodschappenlijstje maken

Carrefour gaat samenwerken met Google voor een nieuwe voice-based boodschappenservice, zo meldt persdienst Reuters. In tegenstelling tot de Nederlandse supermarktketens, staat technologie bij Carrefour nog in de kinderschoenen. De samenwerking op voice met Google moet dit een kickstart geven.

 

Carrefour: 2.8 miljard voor digitale transitie

 

De Franse supermarktketen Carrefour heeft de ambitie uitgesproken om haar e-commerce activiteiten fors uit te breiden. Sinds de zomer van 2018 heeft het bedrijf een strategische samenwerking met Google. Om lokale partijen, als ook de entree van partijen als Amazon in het supermarktlandschap de baas te kunnen bieden, besloot Carrefour in 2018 een verzesvoudiging van het omnichannel- en digital marketing budget. Dat komt in een periode van vijf jaar neer op een investering in 2,8 miljard euro. In 2022 moet ruim 5 miljard omzet uit e-commerce komen. 

Eén van die investeringen is dus het digitale boodschappenlijstje via Google Assistant. Met de slimme spraakassistent is het voor Franse consumenten mogelijk om artikelen via hun stem toe te voegen aan een boodschappenlijst. Vervolgens zoekt de Google Assistant de producten bij elkaar vanuit de productendatabase van Carrefour en voegt deze automatisch toe aan het winkelmandje van de consument. “Deze innovatie, ontwikkeld samen met Google, zal het e-commercetraject van Carrefour verder versnellen”, aldus executive director of e-commerce Amelie Oudea-Castera. 

 

Albert Heijn al actief op Google Assistant

 

Ook in Nederland en België zien we dat steeds meer supermarkten, waaronder Colruyt en Albert Heijn, een koppeling maken met Google Assistant en Google Home. Hierbij blijft het vooralsnog bij het opvragen van relevante informatie (bijv. recepten) en het toevoegen van producten aan je boodschappenlijstje. 

Doordat de ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen, zal het niet lang meer duren voordat je ook in Nederland met je stem boodschappen kunt afrekenen. Zo kondigde Google eerder dit jaar een bèta aan waarmee je met je persoonlijke stem (Voice Match) producten kunt bestellen via Google Assistant en Google Home. Momenteel is deze bèta alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. 
 

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van voice in Nederland en welke impact deze voice revolutie heeft op jouw merk of bedrijf? Schrijf je dan nu in voor mijn voice webinar op 9 juli van 15:00 – 16:00 uur.


 
Meer interessante blogs lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Bas de Kok
Bas de Kok

Head of Lab

b.dekok@adeptiv.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?