Voice ordering nu ook bij Starbucks

Starbucks gaat het haar klanten nog makkelijker maken om hun dagelijkse dosis cafeïne binnen te krijgen. De grootste koffieketen ter wereld kondigt namelijk aan dat de digitale ervaring verder wordt uitgebreid. Door middel van de eigen iOS app maar ook Amazon’s digitale asisstent Alexa wordt het mogelijk om voice ordering te gebruiken.

 

Aan de hand van artificial intelligence en de betalingsmogelijkheden binnen de My Starbucks app wordt het mogelijk elke gewenste koffie te bestellen. Op dit moment vindt er in de Verenigde Staten een pilot plaats onder 1000 consumenten. De intentie is om deze nieuwe bestelmogelijkheid nog voor de zomer voor alle Amerikaanse consumenten te kunnen aanbieden. Niet alleen op iOS maar ook Android. Op dit moment is de Starbucks app al verantwoordelijk voor 27% van alle transacties. Starbucks Rewards telt 13 miljoen leden en is daarmee wereldwijd een van de grootste loyaltyprogramma’s.

 

Bij Amazon’s Alexa zijn de mogelijkheden beperkter. Hier kan alleen je favoriete Starbucks koffie worden besteld, een uitstapje naar een andere smaak hoort er niet bij. Met de opdracht ‘Alexa, order my Starbucks’ bestel je de koffie die je over het algemeen besteld.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?