Eisa award

De vijf grootste trends van IFA 2019

HARMAN International is een toonaangevend bedrijf op het gebied van connected car technology, lifestyle audio innovaties en design. Het is dan ook niet zo vreemd dat HARMAN prominent aanwezig is op IFA, een wereldwijd toonaangevende beurs op het vlak van consumer electronics en huishoudelijke apparaten. Ideaal dus voor trendwatchers en liefhebbers van de laatste technologie. 

 

IFA trok bijna een kwart miljoen bezoekers, maar wat waren volgens techblog Computer Totaal de vijf grootste trends van IFA 2019?

 

  1. Smart speakers. De Google Home Mini kennen we nu wel. Nu zijn de grote merken, waaronder ook JBL met Link, weer een stap verder met speakers met ingebouwde voice assistant. De persoonlijke assistent zoals Google Assistent of Amazon’s Alexa zijn slimmer, het design en geluid is beter. 
  2. Wifi 6. Deze nieuwe netwerkstandaard zorgt er met name voor dat de wifi-verbinding stabiel blijft, vooral met meerdere apparaten in de buurt. Geen overbodige luxe! 
  3. 5G. 5G wordt de nieuwe revolutie op mobiel gebied en smartphonefabrikanten staan dan ook te trappelen hier nieuwe producten voor te lanceren. Voorlopig wachten we in Nederland nog met de uitrol van 5G. 
  4. TV (R)evolutie. 4K begint de nieuwe standaard te worden. Fabrikanten zijn al een stapje verder met 8K-televisies met werkelijk verbluffende beeldkwaliteit. Dat heeft (nu nog) een behoorlijk prijskaartje. Een televisie van LG voor 30.000 euro is geen uitzondering. 
  5. Smart Home is coming! Ieder apparaat kan straks connected zijn. Wifi 6 zorgt voor de technologie. Nu wordt het aantal producten groter en groter. We kennen al de deurbellen, tandenborstels, wasmachines en koelkasten. Daar zijn opnieuw grote stappen gemaakt. Het duurt niet lang meer of huishoudens zijn volledig connected.

 

Tijdens IFA maakte HARMAN bekend dat het met haar merk JBL de grens van maar liefst 100 miljoen verkochte portable speakers heeft bereikt. Dat deed het met producten als de JBL Flip, JBL Charge, JBL Boombox en JBL Link. Een mooie mijlpaal! Interessant is dat een steeds groter aantal al smart speakers zijn die gebruik maken van de technologie van Google.

 

In Berlijn, waar IFA jaarlijk plaatsvindt, sleepte HARMAN met haar merk JBL drie prestigieuze prijzen in de wacht. Branche-organisatie EISA reikte namelijk prijzen uit voor Best Earbuds (JBL Reflect Flow), Best Party Speaker (JBL Partybox 100) en Best Consumer Noise-cancelling Headphones voor de JBL Live650 BTNC. De komende periode kunnen klanten van JBL zeker meer informatie verwachten over deze award winnende producten verwachten. HARMAN International en Yourzine doen de campagne orchestratie met behulp van Salesforce Marketing Cloud.

 

HARMAN finetunet touchpoints met Yourzine. Lees hier waarom HARMAN kiest voor onze dienstverlening!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?