VANAD begeleidt Yourzine bij eerste stappen in China.

Zaltbommel, 19 september 2006. Yourzine maakte vorige week bekend dat er een vestiging in Beijing is geopend om zich te richten op online marketing in China. De Yourzine ontwikkelcentra in Nederland en China gaan werken aan de strategische doorontwikkeling van de producten en diensten van Yourzine, voor zowel de Chinese als de bestaande markt. Het onlangs opgerichte IT development en services bedrijf VANAD speelde een belangrijke rol bij het opzetten van Yourzine China. Het proces tussen een oriënterend bezoek aan China op uitnodiging van VANAD en de feitelijke opening van Yourzine China heeft slechts zes maanden geduurd.

Aanleiding voor het openen van de vestiging in China was een uitgebreide studie naar de mogelijkheden op de Chinese markt. Hieruit bleek dat er vanuit het Chinese bedrijfsleven grote interesse is in de mogelijkheden van permission based e-marketing zoals Yourzine die biedt. Daarnaast stelde Yourzine zich ten doel, de vragen van haar huidige internationaal opererende klanten ook in de verdere toekomst te kunnen beantwoorden. Met de opening van de vestiging in Beijing kan Yourzine gericht inspelen op beide ontwikkelingen.

Yourzine start haar activiteiten in Beijing met een team van 16 medewerkers. De volledig gelokaliseerde software van Yourzine wordt ingezet om de Chinese markt te bedienen. Dit impliceert dat de software ook aangepast wordt aan de ruim 12.000 schrijftekens die in China gehanteerd wordt. VANAD speelde een belangrijke rol in de recruitment van geschikte, Engelssprekende medewerkers.

“De uiteindelijke totstandkoming is het gevolg van een stapsgewijs proces waarbij zowel de zakelijke als de juridische kant richting de Chinese overheid goed geborgd dient te worden. Met name in dit proces zijn we het afgelopen halfjaar uitstekend ondersteund door de consultants van VANAD. Zij hebben zich bewezen als een geschikte partner bij het begeleiden van ondernemingen die zaken willen doen in China”, vindt Michiel van Riemsdijk, directeur Yourzine.

VANAD selecteerde met het Fortune Plaza ook een goede locatie. “Je merkt hier in Beijing echt een enorme positieve focus op zaken doen met elkaar. In het gebouw waar Yourzine is gevestigd, zitten we samen met partijen als Google China, Price Waterhouse Coopers en Spyker, hetgeen het uitwisselen van iden en het praktisch zaken doen uitermate bevordert”, aldus Michiel.

De opening van het kantoor in China betekent een nieuwe stap in de expansie van Yourzine. Voor VANAD is de opening van Yourzine China een eerste succes. “Wij zien een groeiende belangstelling voor de Chinese markt, maar de gecompliceerde wetgeving en ingewikkelde Chinese tekenleer maken veel bedrijven nog huiverig voor de stap naar China. Wij hebben de marktkennis, technische skills en juiste resources om ondernemingen hierbij accuraat te begeleiden”, meent Jennifer Zhang van VANAD. Naast de begeleiding nam VANAD tevens een gedeeltelijk belang in Yourzine China. Zhang verduidelijkt: “Wij zien veel mogelijkheden voor de inventieve online marketing diensten van Yourzine binnen China. Wij hebben het volste vertrouwen dat Yourzine China een succes wordt!”

_______________________________________________________________________________________

Over Yourzine
Yourzine is een full service e-(mail) marketingbureau met een vooraanstaande positie in Nederland. Yourzine, onderdeel van de LECTRIC Groep, is in Nederland sinds 2001 een vooraanstaand adviseur en dienstverlener op het gebied van online marketing. Vanuit haar diensten biedt Yourzine circa 200 klanten (software)oplossingen voor geïntegreerde e(mail) marketing en sms marketing campagnes en faciliteert Yourzine haar klanten met een uitgebreide software oplossing voor online onderzoek.
Enkele toonaangevende klanten van Yourzine zijn Campina, de Bijenkorf, Mazda, TNT, Mexx, Schouten & Nelissen Groep en Martinair. www.yourzine.nl

Over LECTRIC
De LECTRIC Groep wordt gevormd door vier specialistische internetbedrijven die sinds 1997 op basis van synergie klanten verder helpen met internet. De LECTRIC Groep adviseert, ontwikkelt, implementeert en leidt op. www.lectric.nl

_______________________________________________________________________________________

Over VANAD
VANAD is een snelgroeiend internationaal bedrijf met vestigingen in Europa en China. De drie belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn VANAD Business Consultancy, VANAD IT Sourcing en VANAD Venture. VANAD Business Consultancy introduceert buitenlandse bedrijven op de Chinese markt. Daarbij ontwikkelt het een toetredingstrategie voor de markt, voert het marktonderzoek uit, ondersteunt het in juridische en fiscale zaken en richt het zich op het opstarten van de planning en uitvoering. VANAD IT Sourcing is dienstverlener op het gebied van IT software. De hooggekwalificeerde Java, .NET, C++ programmeurs, CRM en SAP consultants en ervaren Europese projectmanagers garanderen een hoge kwaliteit voor elk project. Alle opdrachten worden getekend volgens Europese regulering, wat het intellectueel eigendom van opdrachtgevers beschermt. VANAD Venture tenslotte is een investeringsmaatschappij voor veelbelovende IT bedrijven met een investeringsbehoefte tussen de 100.000 euro en 1 miljoen euro.

Tags:

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl