Subway beloont gebruik Wi-Fi

Een gratis maaltijd als je connectie maakt met het Wi-Fi netwerk van een fastfoodketen. Een aantal vestigingen van Subway in de Canadese staat Ontario belonen klanten die lid zijn van het loyaltyprogramma én gebruik maken van het Wi-Fi netwerk.

 

De eerste keer dat klanten inloggen op het Wi-Fi netwerk worden ze beloond met een 6-inch sandwich. Vervolgens wordt bij elk volgend bezoek de bezoeker automatisch herkend. Op basis van de informatie die men de eerste keer heeft afgegeven en de bezoekfrequentie volgen vervolgens aanvullende ‘bedankjes’. Subway maakt daarbij gebruik van Turnstyle Solutions dat retailers helpt met Wi-Fi monetization.

 

Steve Beaudry, van Subway Canada, tegenover Loyalty360: ‘Ook nu na 50 jaar zijn we nog altijd vergeten wat ons meest waardevolle bezit is, onze klanten. We zijn constant op zoek naar manieren om hun ervaring in onze vestigingen te verbeteren. De technologie van Turnstyle stelt ons in staat om met onze klanten te interacteren en dat met een innovatie beloningssysteem voor onze klanten, allemaal via Wi-Fi.

 

Niet alleen retailers maar ook steeds meer hotels, restaurants en koffieketens als Starbucks maken steeds vaker gebruik van het aanbieden van gratis Wi-Fi aan klanten. Subway zet hierin nu de volgende stap door deelnemers van het loyaltyprogramma extra te belonen zonder dat ze hiervoor eerst een app moeten downloaden. Eerder zagen we dat Starbucks en Taco Bell juist kozen voor een app om het bestelproces te verbeteren.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl