Stichd en Yourzine ontwikkelen campagnestrategie rondom Red Bull racing team

 

Sinds deze zomer werkt Yourzine voor Fuel For Fans, de internationale officiële webshop voor formule 1-merchandise en -accessoires en onderdeel van Stichd. De eerste campagne werd uitgerold voor de Grand Prix van België. De tweede campagne, rondom de Grand Prix van Portugal op 25 oktober, loopt inmiddels.

 

The Racing Games

James Rawlins, Digital Marketing Manager, bij Stichd: “Formule 1 is een wereldwijde sport met fans die elke race weer in spanning zitten. Onze uitdaging is om deze fans (online) te vinden, ze beter te leren kennen en ze aan onze webshop te binden. Voor welke coureur staan ze te juichen? Voor welk team? Voor welke race? Dat soort informatie moeten we boven water krijgen. Daarom vroegen we Yourzine om ons te helpen. Hun antwoord was een herbruikbaar campagneconcept: The Racing Games.”

 

Fans lopen warm

Leonie Rombout, Sales Director van Yourzine vult aan: “Met deze leadgenerationcampagne wilden we ook de fanbase vergroten. In The Racing Games laten we fans warmlopen voor de vólgende race door ze uit te dagen de uitslag te voorspellen. Dat doen we via paid én owned kanalen. Ook partner Aston Martin Red Bull Racing zorgde voor aandacht op hun eigen socialmediakanalen. Dit campagneconcept met sterke gamification-elementen creëerde enorm veel enthousiasme rond de race in België en daarmee meer aandacht voor de merchandise van Fuel For Fans.”

 

James Rawlins: “Dankzij de eerste Racing Gamescampagne groeide onze database met ruim 20%. Bijna de helft (45%) van de bezoekers deed mee aan de actie op de contestpagina. Belangrijke learning: ruim 90% bekeek de campagne op een mobile device. We starten natuurlijk een dialoog met de (nieuwe) fanbase. En we kijken uit naar een succesvol vervolg.”

 

Bekijk hier de case

 

Meer van Yourzine lezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?