Snapchat wordt Snap Inc.

Snapchat is niet meer, althans de bedrijfsnaam is veranderd naar Snap Inc. Oprichter Evan Spiegel zag de afgelopen jaren zijn messaging app groeien naar een ongekende omvang van honderden miljoenen actieve gebruikers. Anno 2016 doet de naam Snapchat zijn organisatie geen eer meer aan omdat het naar eigen zeggen is uitgegroeid tot meer dan alleen een messaging app.

 

2,56 miljoen Nederlanders op Snapchat

Snapchat is wereldwijd een van de grootste apps. Volgens een onderzoek van Telecompaper hebben 2,56 miljoen Nederlanders Snapchat op hun smartphone staan. In juni 2015 waren dit er 1,94 miljoen. Met name het gebruik in de leeftijdsgroep van 20-29 jaar blijft groeien. Was dit in juni 2015 27%, inmiddels is dit gestegen naar 38%. De groei bij de groep 30-39 jarigen is al helemaal enorm: van 5 naar 16%. Procentueel een stijging van +220%. Het meest populair is de app nog altijd in de leeftijdsgroep 12-19 jaar. In augustus had 72% van die doelgroep de app op hun mobiele telefoon staan. Snapchat is dus niet langer enkel op grote schaal vertegenwoordigd in Generation Y.

 

Van Snapchat naar Snap Inc.

Evan Spiegel op Snap.com: “Toen we net waren begonnen was het heel logisch om ons bedrijf Snapchat Inc. te noemen want Snapchat was ons enige product. Nu ontwikkelen we ook andere producten, een voorbeeld daarvan is Spectacles, daarom hadden we ook een nieuwe naam nodig die verder gaat dan een product maar te gelijkertijd niet de bekendheid en het plezier van het team en merk verliest.”

 

Zonnebrillen voor Snapchat Memories

Spectacles dus. Snap Inc. komt namelijk met een eigen zonnebril waar een videocamera in is geïntegreerd. Daarmee wordt het voor gebruikers nog makkelijker om Snaps te delen met vrienden en bekenden. Consumenten kunnen met de bril letterlijk een kijkje in hun leven geven via Snaps. Spectacles heeft de belofte, om na volledig te zijn opgeladen, een dag lang snaps te kunnen delen. Spectacles zal met drie verschillende kleuren zonnebrilglazen op de markt worden gebracht. Na software, de Snapchat app, komt Snap Inc. nu dus met een wearable device. Een bijzondere stap.

 

De zonnebril kan via Bluetooth of Wi-Fi direct met Snapchat connecten en jouw video’s van 10 seconden via Memories delen. De video’s worden opgeslagen in een nieuw cirkelvormige 115 graden video format. Het videoformat is daarmee een stuk breder dan wat nu de standaard is bij smartphones of reguliere camera’s. Het is om die reden nog onbekend hoe Snapchat de video’s in-app gaat tonen.

 

Volgens The Wall Street Journal gaat Spectacles $129.99, omgerekend 115 euro, kosten. Het is onbekend of de zonnebril ook met andere apps kan connecten of dat dit exclusief is voorbehouden aan Snapchat. Zoals gebruikelijk bij een nieuwe dienst of feature komt Snap Inc. met een introductievideo:

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?