Snapchat ruilt Warner Bros en Yahoo in voor iHeart en Buzzfeed

De populaire jongerenapp Snapchat is actief op zoek naar nieuwe mediapartners om haar Discover platform verder uit te bouwen. Op Discover kunnen mediapartners ‘vluchtige content’, video’s en foto’s, delen met Snapchat gebruikers. Om Discover nog eens extra onder de aandacht te brengen heeft Snapchat het platform onlangs al een meer prominente plaats binnen de app gegeven.

 

Onder andere iHeartMedia, Vox.com en BuzzFeed gaan hun entree maken als mediapartner op Snapchat. Chris Williams van iHeartmedia: “We hebben nu al toegang tot artiesten. Als merk vinden we dat we extreem goed aansluiten op Discover. We kunnen onze huidige connectie met curated muziek nu ook elke dag toepassen op Snapchat.”. Exclusieve content is een van de pijlers voor iHeartMedia als mediapartner op Snapchat. Zo zal de bekende Amerikaanse radio DJ Ryan Seacrest de line up van het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas exclusief aankondigen op het Discover platform van Snapchat. Volgens iHeart lenen ook ‘behind de scenes’ en exclusieve video-interviews zich uitstekend voor Snapchat.

 

Tegelijkertijd haalt Snapchat ook de bezem door haar huidige partners. Volgens diverse bronnen gaan Yahoo en Warner Bros het veld ruimen. De ‘relatief’ traditionele mediabedrivjen Yahoo (nieuws) en Warner Bros (muziek) konden met hun content voor onvoldoende engagement onder de jonge Snapchat gebruikers zorgen. Voor Snapchat een reden afscheid te nemen van beide mediabedrijven. Zowel Yahoo als Warner Bros sluiten met hun content veel minder goed aan op de doelgroep. In dat opzicht hebben iHeart en Buzzfeed zich veel beter gepositioneerd, beide mediabedrijven focussen zich op Millennials en Post-Millennials. Snapchat had al een heel rijtje van vooraanstaande mediapartners waaronder Cosmopolitan, VICE, Comedy Central, MTV en ESPN.

 

Met ruim 100 miljoen dagelijkse gebruikers waarvan een groot deel uit de lastig bereikbare groep 18 tot 24 jaar (Generatie Y), is de app uitermate interessant voor adverteerders. Een nadeel van Snapchat is dat het nauwelijks over data van haar gebruikers beschikt, zo is onbekend wat het geslacht en de leeftijd van specifieke gebruikers is. Dat maakt specifieke targetting op deze demografische factoren lastig, wel is het mogelijk om op basis van de locatie van een gebruiker te adverteren.

 

Discover is een van de pijlers waar Snapchat haar verdienmodel op wil gaan bouwen. Tegelijkertijd viel de meer prominente plaats van Discover binnen de app niet bij alle gebruikers in goede aarde. Mediapartners van Snapchat waren uiteraard wel te spreken over deze stap. Andere pijlers van Snapchat om geld mee te verdienen zijn onder andere Sponsored Geofilters, McDonald’s is hierin de eerste partner, en video-advertenties. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed Ali