Sephora voert ingrijpende wijziging door bij Beauty Insider

Sephora voert ingrijpende wijziging door bij Beauty Insider

Het veelgeprezen loyaltyprogramma van Sephora, Beauty Insider, heeft een grote verandering aangekondigd. Je zuurverdiende punten die je op basis van je aankopen bij Sephora kon verdienen, zullen nu naar verloop van tijd vervallen.

 

Het aanmelden voor Beauty Insider mag dan wel gratis zijn, maar tegelijkertijd zijn er ook andere loyaltyniveau’s waarvoor je jaarlijks een minimaal bedrag bij Sephora moet uitgeven. Zo dienen VIB Members jaarlijks voor minimaal $350 dollar aan Sephora producten te kopen. Bij VIB Rouge Members is dat zelfs een bedrag van $1.000 dollar per jaar.

 

Beauty Insider stond tot dusver bekend als hét programma voor beauty en lifestyleproducten. Op basis van je aankopen maakte je kans op gratis producten, ontving je diverse productsamples en kwamen er nog vele andere extra’s om de hoek kijken. Bij een stuwmeer aan punten kon je deze zelfs inruilen voor leuke reisjes. Maar helaas, aan alles komt een eind. Zo kunnen je gespaarde punten tegenwoordig zomaar verdwijnen. Sephora heeft namelijk in haar voorwaarden een melding gemaakt dat consumenten nog maar 18 maanden de tijd hebben om hun punten te verzilveren.

 

Overigens is 18 maanden in vergelijking tot andere programma’s (vaak 12 maanden) zeker niet verkeerd. Op social media liegen de reacties er echter niet om. Er wordt zelfs opgeroepen om Sephora te boycotten. Overigens ondervond Sephora al voor deze aankondiging grote concurrentie in de Verenigde Staten van ULTA Beauty.

 

Sephora voert ingrijpende wijziging door bij Beauty Insider

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?