Selligent Satsuma Release

Selligent Satsuma Release: Send Time Optimization & Dashboard vernieuwingen

Iedere maand brengt Selligent een nieuwe release uit. Binnen deze releases kunnen zowel updates voor Selligent Marketing Cloud, Site, Cortex als de support omgeving zitten. Daarnaast worden er correcties voor Campaigner doorgevoerd. In dit blog zoomen we dieper in op de Satsuma Release.

De belangrijkste update in deze release is een aanpassing in de “Sent-Time Optimization” afgekort: STO. Met STO ben je in staat om op basis van interactiegedrag uit het verleden de beste verzendtijd per ontvanger te bepalen. Hiervoor maakt Selligent gebruik van de Cortex AI-engine. Goed om te weten, je hoeft voor deze functionaliteit niet te beschikken over Cortex als module en kan voor zowel Campaigner als Selligent Marketing Cloud geactiveerd worden.

Hoe werkt STO?

STO berekend op basis van interactiegedrag (tijdstip openen en klikken in de mail) uit het verleden wat het beste verzendtijdstip is per individuele gebruiker. Hiermee draagt deze functionaliteit bij aan een hogere open ratio. Om een STO profiel op te bouwen moet er minstens 1 interactie beschikbaar zijn. Voor de Satsuma release moest eerst een STO profiel over een langere periode opgebouwd worden. 

 

Daarnaast is nu ook een fallback STO tijd geïntroduceerd. Deze fallback wordt gebruikt voor alle profielen die niet in aanmerking komen voor een STO-tijdstip. 

 

Voor het berekenen van de tijd wordt niet alleen gekeken naar het contact maar ook naar de gehele audience waar het contact deel van uitmaakt. 

 

STO verstuurd e-mails op 1 dag verspreid over maximaal 24 uur. Er worden dus geen e-mails verspreid over de week. Contacten die een STO-profiel hebben waarvoor op het moment van uitvoering de beste verzendtijd is verstreken, krijgen direct een e-mail. Contacten die een STO-profiel hebben met een verzendtijd die na activatie van de journey is, krijgen een e-mail wanneer de ideale verzendtijd is bereikt. En voor de contacten die geen STO profiel hebben treed de fallback op.

 

Onze ervaringen met STO

We hebben inmiddels de eerste klanten aangesloten op STO. De cijfers laten zien dat er een verhoogde engagement is op zowel open als conversie rate. Benieuwd naar de resultaten? Neem dan contact met ons op.

 

Dashboard upgrades

Naast STO heeft Selligent ook een update doorgevoerd in haar dashboard. Deze functionaliteit is ook beschikbaar voor alle klanten, maar moet je wel Selligent Marketing Cloud ready zijn. Deze dashboards zijn anders dan de bekende report omgeving en helpen je inzicht bieden in een aantal standaard KPI’s.  Denk hierbij aan aantal verzonden, geopende en kliks in e-mails over een bepaalde periode. Je kunt ook eenvoudig inzoomen hoe een specifieke campagne heeft geconverteerd. Je kunt periodes tegen elkaar afzetten maar ook campagnes.

 

 

Nog meer?

Naast bovenstaande vernieuwingen staan de volgende onderwerpen in de releasenotes:

  • Site: Update van Google Third Party Policy
  • SMC: Custom Event in Message Preview
  • Cortex: Cortex Enchancement
  • SMC: Rich Push Messages Enchancement
  • SMC: Data Import Improvements
  • SMC: Data Management Enchancements

Als gebruiker van het Selligent platform kun je deze release notes teruglezen in de online help omgeving.

Lees ook onze eerder gepubliceerde Selligent Rigerry release.

 

Wil je meer weten van STO en “Dashboards” of op de hoogte gebracht worden wat er gedaan moet worden om over deze functies te gaan beschikken neem dan contact op met Rick Kieboom of Daan van Eijk

 

Meer Yourzine inspiratie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?