Selligent

Selligent Marketing Cloud (SMC) Masterclass: Loyalty

Op dinsdag 3 maart 2020 organiseerde Selligent de eerste masterclass van het jaar. Het thema van de sessie was loyalty en aan de hand van een theoretisch gedeelte nam Selligent ons mee in de mogelijkheden om theorie om te zetten naar praktijk binnen SMC.

 

Outtakes

Een aantal zaken vielen op binnen SMC. Zo is Selligent overgestapt van Litmus naar Email on Acid. De eindgebruiker merkt hier uiteindelijk weinig van maar het testen van e-mails binnen SMC is wel eenvoudig. Je kunt nu binnen een opgemaakte e-mail op de ‘Analysis’ knop drukken en vervolgens een test record selecteren. Vervolgens krijg je je e-mail in verschillende clients te zien voor desktop, mobile, en web. Ook kun je een spam analyse bekijken of je e-mail wel goed ontvangen gaat worden.

 

Binnen de SMC sectie Content, waar je berichten opmaakt, kun je per contentblok aangeven of deze enkel op mobiel of desktop getoond mag worden. Op deze manier kun je dus specifieke content creëren voor een platform. 

 

Binnen dezelfde sectie kun je ook op een contentblok een zogenaamd ‘visibility constraint’ opgeven. Met deze constraint kun je aangeven of content voor een specifieke doelgroep bedoeld is, bijvoorbeeld enkel voor vrouwen of mannen. Het instellen van een constraint is eenvoudig en vergt geen development kennis, ideaal voor marketeers om te segmenteren en te personaliseren!

 

SMC

 

Het laatste wat opviel is de ‘Recurring Batch campagne’. Met dit type campagne kun je als marketeer ervoor zorgen dat periodiek een e-mail verstuurd kan worden naar dezelfde klant indien deze aan de juiste voorwaarden voldoet. Een bekende vorm is de verjaardagscampagne. Deze wil je idealiter jaarlijks kunnen versturen. Was je voorheen gebonden aan een actionlist en procedure om deze te vullen nu is het met 2 klikken ingesteld door middel van het recurring batch component.

 

SMC

Wil je meer weten over Selligent Marketing Cloud en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Daan van Eijk.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Daan van Eijk
Daan van Eijk

Business Consultant

daan@yourzine.nl

"Without a struggle, there can be no progress"