Samsung Pay passeert grens van 100 miljoen transacties

Samsung Pay is jarig. De betalingsdienst werd ruim een jaar geleden in de Verenigde Staten en Zuid Korea gelanceerd. Inmiddels is Samsung Pay in acht landen beschikbaar en is de dienst het aantal van 100 miljoen unieke transacties ruim gepasseerd. Daarmee is Samsung Pay een van de grootste mobiele betalingsdiensten wereldwijd.

 

Wat is Samsung Pay?

Papieren geld is met Samsung Pay overbodig. Consumenten kunnen met een betaalpas van Maestro of een creditcard van MasterCard in landen als de Verenigde Staten, Singapore en Spanje contactloos betalen via hun smartphone. Gewoon door even te swipen of op de Samsung Pay button te drukken.

 

Samsung Pay maakt gebruik van NFC-chips in combinatie met haar eigen MST technologie, wat staat voor Magnetic Secure Tranmission. Ten opzichte van de concurrentie is het bij Samsung Pay ook mogelijk om contactloos te betalen bij betalingsterminals die enkel nog de magnetische bankpas ondersteunen. Zo kan je in Zuid Korea bij geldautomaten van onder andere de Woori Bank of KB Kookmink Bank pinnen zonder dat je een fysieke bankpas bij hebt. Iets wat Google met haar Android Pay bijvoorbeeld niet kan. Samsung Pay transacties worden beveiligd met behulp van Samsung Knox en ARM TrustZone technologie.

 

Volgens diverse media wordt Samsung Pay nog dit jaar gelanceerd in onder andere het Verenigd Koninkijk, Rusland en Canada. Turkije is een van de landen die in 2017 moet volgen. Het is nog onbekend wanneer Samsung Pay ook in Nederland ondersteund zal worden.

 

Strategische samenwerking met Coupons.com

Een jaar na de lancering in de Verenigde Staten gaat Samsung nog een stap verder. Nadat het eerder al mogelijk was om verschillende loyaltykaarten aan de app toe te voegen, kondigt het nu namelijk een grootschalige samenwerking aan met Coupons.com. Dit portal is de grootste Amerikaanse aanbieder van kortingsvouchers. Coupons.com werkt zowel met retailers, waaronder Neiman Marcus, maar ook fabrikanten als Oral-B en Pampers. Binnen Samsung Pay wordt het hierdoor een stuk makkelijker om te profiteren van bepaalde aanbiedingen. Puur door je Samsung Pay account te koppelen aan een loyaltyprogramma of je Coupons.com profiel. Bij het afrekenen met Samsung Pay wordt de korting automatisch verrekend. De samenwerking tussen Samsung en Couponis.com zal het gebruik van Samsung Pay alleen nog maar verder laten toenemen.

 

De betalingsfunctionaliteit van Samsung is vanaf nu ook volledig in de cloud. Het betekent dat eventuele lidmaatschappen aan loyaliteitsprogramma’s, kortings en beloningen niet meer opnieuw hoeven te worden ingevoerd wanneer je wisselt van smartphone. Iets wat tot dusver wel het geval was.

 

Win een Gear S2 smartwatch

Om haar verjaardag te vieren worden naast de benoemde verbeteringen aan de betalingsproducten ook 365 Gear S2 smartwatches weggegeven op Twitter. Wanneer consumenten op Twitter de betalingsdienst met een tweet inclusief emoji feliciteren maakt men kans. De Gear S2 is de eerste smartwatch waarmee je ook via Samsung Pay kan betalen, overigens alleen nog via NFC. Samsung Pay wordt onder andere ondersteund door de Samsung S6 Galaxy edge+ en de Samsung Galaxy S7.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?