Mailcovid

Salesforce marketing cloud 2021 juni & augustus releases

Zowel in juni als in augustus heeft Salesforce releases uitgebracht voor het Marketing Cloud platform waarmee weer een aantal nieuwe opties en uitbreidingen toegevoegd zijn aan het het systeem. De opvallendste punten zetten we voor je op een rijtje.

 

Bekijk vooraf de Einstein Send Time inschatting op Data Extensie niveau.

 

Einstein Send Time is een laagdrempelige manier voor marketeers om een bericht te verzenden op het moment waarop de verwachting m.b.t. de open ratio het hoogst is. Tot op heden kon deze inschatting alleen op Enterprise en Business niveau voorafgaand aan de verzending bekeken worden. Binnen sommige set-ups miste hierbij een mogelijkheid om deze inschatting verder uit te splitsen. Denk aan meerdere regio’s of merken binnen één Business Unit.

 

Met deze nieuwe release is het mogelijk de Einstein Send Time inschatting op Data Extensie niveau te laten berekenen voorafgaand aan een verzending. Aangezien Data Extensies naar eigen inzicht in te richten zijn, is het vanaf nu mogelijk de Einstein Send Time berekening los te laten op elk zelf bepaalde groep.

 

Kies een Data Extensie, selecteer je verzend looptijd en bekijk een overzicht van de optimale verzendtijden berekend door Einstein Send Time.

 

SFblogaug1 Meer informatie? Klik hier

 

Get Einstein Engagement Frequency for MobilePush

 

Einstein Engagement Frequency was al een tijdje beschikbaar voor email, maar is nu ook in te zetten voor push berichten. Aan de hand van het historisch gedrag van contactpersonen kan op individueel niveau de optimale verzend frequentie berekend worden. Direct te gebruiken in Journey Builder door het plaatsen van het Einstein Engagement Frequency component voor een push bericht.

 

SFblogaug2

 

Cloudpage Smart Capture ondersteuning voor Upsert data verwerking. 

 

Smart Capture op Cloudpages gaf tot op heden alleen de mogelijkheid om nieuwe data aan een Data Extensie toe te voegen. Nu is het ook mogelijk om bestaande records met een primary key in een Data Extensie te updaten. Deze update vergroot de mogelijke use-cases waarvoor Smart Capture ingezet kan worden.

 

Package manager

  • Toegang tot meer ‘Objects’ en ‘Activities’ met Marketing Cloud Package Manager
   In een voorgaande release is Marketing Cloud Package Manager beschikbaar geworden waarmee het mogelijk is gemaakt om makkelijk diverse onderdelen van een Business Unit over te zetten naar een andere Business Unit. Salesforce pakt door met de ontwikkeling van deze module en voegt nu nog een aantal opties toe om in een package te bundelen.
   Vanuit Journeys zijn nu ook toe te voegen: Transactional Email, API Event, en Date-Based Event entry sources, en vanuit Automation Studio zijn beschikbaar gemaakt: File Transfer, File Import, Data Extract voor de data extensions, en Verification activities.
  • Doorontwikkeling m.b.t. Data Extensions
   Met deze release is het ook mogelijk gemaakt om synchronized en shared data extension toe te voegen aan een package. Tevens onderdelen in Journey Builder die er gebruik van maken. Denk aan audiences en splits. Hiermee wordt het makkelijker gemaakt om processen met een gedeeld data model uit te rollen over meerdere Business Units. 

  Export Data en Transfer Files via AWS S3

   

  Vanaf nu kun je een AWS S3-bucket kiezen voor bestandsoverdracht activiteiten en -exports bij het exporteren van gegevens uit Marketing Cloud. Er is ook een mogelijkheid om IAM-rollen te gebruiken als verificatie optie bij het configureren van een AWS S3-bucket als bestands locatie.

   

  Multi-Factor Authentication

   

  Multi-Factor Authentication wordt vanaf februari 2022 verplicht binnen Salesforce Marketing Cloud. De optie is sinds een aantal maanden al vrijwillig in te stellen op gebruikers niveau, maar admins krijgen nu ook de mogelijkheid om Multi-Factor Authentication te verplichten voor alle gebruikers van de installatie.

   

  Op deze manier heb je zelf de controle om de organisatie voor te bereiden op het verplichte gebruik vanaf februari 2022.

   

  SFblogaug3

   

  ‘Wait Until Activity’ voor Push notificaties

   

  In een eerder release dit jaar werd al een optie beschikbaar gemaakt om de voortgang van een contact in een journey te controleren middels een API call. Dit was een mooie aanvulling op het entry event wat tot nu toe de enige mogelijkheid was voor een extern event buiten SFMC om een journey voortgang direct te beïnvloeden. Salesforce heeft nu de optie ‘Wait Until Activity’ voor push berichten toegevoegd. Hiermee kan een contactpersoon in een ‘wait’ component geplaatst worden totdat een push bericht verzonden uit dezelfde journey geopend wordt. Ook kan er een maximale wachttijd ingesteld worden met daarna een standaard voortgang in de journey.

   

  Bekijk een korte demo

   

  Bovenstaande features zijn maar een selectie van de uitgebreide releases van juni en augustus.

  Lees de volledige release notes hier:
  Juni
  Augustus

  Wil je meer weten over dit onderwerp?
  Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

  Bert van Elswijk
  Bert van Elswijk

  Technical Consultant

  bert@yourzine.nl


  Welkom.
  Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
  Nieuwsgierig?