Opgenomen in “Finest 50!”

Ieder jaar wordt door internet adviesbureau Jungle Minds de ‘Finest 50 e-commerce’ uitgegeven. Al voor het zesde jaar op rij komt dit boek uit en worden hierin de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor het komende jaar besproken. Daarnaast geven zij de vijftig beste praktijkvoorbeelden en de bijbehorende ‘best practice tips’. De ‘Finest 50’ werd door het Tijdschrift van Marketing in 2009 met vier sterren beoordeeld en een aanrader genoemd. Voor Yourzine is het uiteraard een eer om in dit boek opgenomen te worden. Zie hier de actiesite en hieronder een korte toelichting (bron: Jungle Minds, aangepast):

“Uitgekiende e-mailstrategie spekt SAP vereniging”
Jaarlijks organiseert de Vereniging van Nederlandse SAP-gebruikers een congres. Het is de hartenwens van de organisatie om zo veel mogelijk beslissers over de vloer te krijgen. De IT manager komt al jaren, maar hoe krijg je zijn evenknie uit de business, de DMU, over de vloer? Yourzine nam de uitdaging aan en ontwikkelde een 100% online B2B campagne.

Hoe vergroot je een bestand?
Doel van de campagne: uitbreiden van het bestand met business managers en daarmee genereren van extra congresdeelnemers. De strategie was als volgt: gebruik de IT-manager als strohalm om in contact te komen met de business manager. Daarvoor werd een prachtige actiesite opgetuigd. Op de actiesite waan je je de hoofdrolspeler in een James Bond film. Een spel van vraag en antwoord leid je door de film.

E-mail als basis voor succes
In de hele campagne is e-mail de ruggengraat. Bij lancering ontving het bestaande bestand met voornamelijk IT managers een trigger e-mail. Gedurende het spel werd de deelnemer gestimuleerd – geheel binnen de lijn van de film – het e-mailadres van de business collega te geven. De gevraagde interactie, het spelelement en de fictieve ‘noodzaak’ van het doorsturen levert bovenverwachting veel nieuwe en relevante e-mailadressen op. Dit naast een -zo blijkt- geslaagd hoofddoel: meer inschrijvingen door Business.

Best practice tips
Plan de e-mailstroom bij een campagne ruim van te voren; denk aan de trigger e-mail, reminders bij non-actie, bevestiging e-mails, de doorstuur e-mail en de eventuele vervolg e-mailings met gerichte aanbiedingen en handhaaf relevantie! E-mailmarketing in combinatie met een interactief spelelement kan een uitstekende basis vormen om nieuwe profielen te verzamelen. Besteed ruim aandacht aan een doorstuurmogelijkheid in een campagne; maak delen zo gemakkelijk mogelijk.

Bron: Finest 50 e-commerce. De vijftig beste praktijkvoorbeelden op het gebied van e-commerce 2010. www.jungleminds.nl

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl