Ook McDonald’s meldt zich op Snapchat

In navolging van onder andere MTV, Audi en Unilever is McDonald’s de volgende multinational die de populaire jongerenapp Snapchat als marketinginstrument inzet. Tot dusver niets nieuws, echter McDonald’s maakt gebruik van het eind vorig jaar gelanceerde Snapchat Stories.

McDonald’s kondigt komst op Snapchat aan via Twitter

In de aanloop naar haar entree op Snapchat kondigde de fastfoodketen haar komst aan via haar Amerikaanse Twitter-account.
Om het nog eens extra aan te jagen werd op de dag van de lancering van haar Snapchat-account opnieuw onder de aandacht gebracht bij haar 2,22 miljoen Twitter-volgers.

Exclusieve content

Een van de mogelijkheden die Snapchat biedt is het verspreiden van exclusieve content. Snapchat-contacten die McDonald’s toevoegden kregen 24 uur lang toegang tot een 36 seconden durende ‘behind the scenes’ van de nieuwe commercial. Deze commercial voor een nog onbekend nieuw product bevatte tal van celebrities. Na een tiental seconden kwam vervolgens NBA-ster Lebron James in beeld die in de camera ‘Welcome to the club’ zegt. Vervolgens sloot het filmpje af met een afbeelding van het nieuwe product ‘New Bacon Clubhouse’.

Kansen met Snapchat Stories

Waar eerder marketeers bij Snapchat 1 op 1 berichten van 2 tot 10 seconden moesten sturen naar haar volgers is er door de lancering van de functionaliteit Snapchat Stories eind vorig jaar veel meer mogelijk. McDonald’s is nu een van de eerste partijen die hier gebruik van maakt. Snapchat Stories is een ideaal middel voor marketeers om foto en video te combineren en daarmee de engament onder haar doelgroep te vergroten. Eerder stuurde HBO ter ere van de premiere van het derde seizoen van ‘Girls’ al eens een 200 seconden durende ‘Snapchat story’ naar haar volgers. Ook hier was er sprake van een combinatie van foto en video.

De volgende stap voor Snapchat: coupons

Op verzoek van Adweek peilde Sumpto, een soort ‘Klout’-achtig model voor Amerikaanse college studenten, de stemming onder 1.650 Snapchat-gebruikers en de mogelijkheid om bedrijven als McDonalds te volgen. Opvallend daarbij is dat maar liefst 67% van de ondervraagde studenten te kennen geeft graag kortingscoupons te ontvangen van op Snapchat gevolgde bedrijven. Laat een functionaliteit om coupons aan te bieden nu net een van de speerpunten van CEO Evan Spiegel zijn om van Snapchat een winstgevende organisatie te maken en aan te tonen dat het weigeren van een bod van 3 miljard dollar van Facebook achteraf niet zo gek was. 

Alle inzichten vanuit de enquete van Sumpto zijn in onderstaande infographic opgenomen:

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl