Oeps… e-mailmarketeers eBay halen landelijke media

Laten we er geen doekjes om winden. Bijna elke e-mailmarketeer heeft wel eens een foutje gemaakt bij het ontwikkelen van een subjectline. Weinig marketeers hebben hiermee echter ook de landelijke media bereikt. De marketeers van eBay in Engeland presteerden het om in vrijwel alle grote Britse kranten te worden opgenomen. Helaas niet vanwege een vooruitstrevende techniek of die triggerende call to action buttons…

 

Een typo in de subjectline trok de aandacht van de landelijke media en leidde eveneens tot een stortvloed aan reacties op social media, waaronder Twitter. Voor online veilingreus eBay is kerst een van de hoogtepunten van het jaar. Dit jaar begon eBay extra vroeg met onder andere een e-mailmarketing campagne om Britse consumenten te inspireren met tips om hun huis sfeervol in te richten. Uiteraard met producten die op eBay te vinden zijn.

 

In plaats van ‘Decorate your home this Christmas’ werd het ‘Decorate your hoe this Christmas’. Voor de Engelse taalpuristen onder ons, met Hoe werd geen tuingereedschap bedoeld. Maar moest dit dus toch echt ‘Home’ zijn.  Om het netjes te houden, in het ‘online slang woordenboek’ wordt een Hoe beschreven als een ‘a promiscuous female – diminutive form of ‘whore’.

 

Een woorvoerder van eBay verklaarde dat er voor het kerstfeest nieuwe toetsenborden zijn uitgevraagd. Een beter alternatief zou zijn om standaard te werken met een e-mailmarketing checklist en gebruik te maken van het vier ogen principe. Werk je ook graag op die manier? Check dan eens onze vacatures.

 

Oeps... e-mailmarketeers eBay halen landelijke media

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?