Nieuwe release Salesforce Marketing Cloud

Met de grote release van vorige week heeft Salesforce weer de nodige functionaliteiten aan Marketing Cloud toegevoegd.

 

Hierbij een overzicht van zeven opvallende veranderingen die Marketing Cloud nog gebruiksvriendelijker maakt.

 

Laten we eerst beginnen met het uitfaseren van een aantal functies van Email Studio later dit jaar. Hoewel dit al langer bekend is, is het goed om hier nog even de aandacht op te vestigen. Zorg er binnen je organisatie voor dat er op tijd genoeg kennis is om de werkzaamheden voort te zetten in Content Builder.

 

Kijk hier en hier voor meer informatie.

 

1) Journey Builder Single Send
Journey Builder is een erg uitgebreide module binnen Salesforce Marketing Cloud waarbij het onder andere mogelijk is om data-driven multi-channel campagnes in te richten. De diverse componenten welke te gebruiken zijn bieden veel mogelijkheden, maar zorgen voor de niet-technische marketeer wellicht ook voor een overweldigende indruk.

 

Met Single Send biedt Salesforce de mogelijkheid om door middel van Journey Builder eenvoudig in drie stappen een standalone verzending in te stellen. Kies je doelgroep, mail en tijdstip en de journey staat klaar om verzonden te worden. Het is naast deze drie opties ook niet mogelijk om meer componenten toe te voegen. Ideaal voor een losse nieuwsbrief.

 

 

Voor meer informatie klik hier.

 

2) Create new user
Middels een aangepast interface onder ‘Setup’ is het nog makkelijker gemaakt om een nieuwe gebruiker aan te maken voor de Marketing Cloud. Geen grote aanpassing, maar wel eentje die de dagelijkse admin werkzaamheden makkelijker maakt. Tijdens het aanmaken kunnen ook meteen de juiste rol/rechten toegewezen worden.

 

 

Voor meer informatie klik hier.

 

3) Einstein Messaging Insights
Met deze nieuwe Einstein functionaliteit ontvang je notificaties als campagnes onder of juist boven een bepaalde trend presteren. Tevens worden er ook suggesties gegeven over de mogelijke oorzaken. Een handige update die het monitoren van campagnes aanzienlijk makkelijker maakt en je ook voorziet van interessante insights welke te gebruiken zijn om de volgende verzending te optimaliseren.

 

 

Voor meer informatie klik hier.

 

4) Einstein Copy Insights
Het Einstein Copy Insights-dashboard verzamelt taal-gerelateerde inzichten die zijn afgeleid van subject-lines voor e-mails om de engagement van de e-mailcampagnes te optimaliseren. Het bevat analyses van onder andere de subject-lines en zinnen uit de mail. Einstein Copy Insights maakt gebruik van machine learning en statistieken om taalfuncties te identificeren met betrekking tot interpunctie, toon en andere aspecten, en beoordeelt deze impact op open rate.

 

 

Voor meer informatie klik hier.

 

Social Studio: Instagram

Vanaf nu is het mogelijk om Instagram-verhalen te maken en publiceren in Marketing Cloud Social Studio. De mobiele gebruiker ontvangt een Social Studio Mobile-melding en kan rechtstreeks vanuit Instagram posten.

 

Hoe: maak in Social Studio Publish je Instagram-verhaal en wijs het toe aan een gebruiker. Ze ontvangen een melding in Social Studio Mobile op hun mobiele telefoon. De gebruiker gebruikt de Instagram-app om het bericht te publiceren.

 

Meer informatie klik hier.

 

Mobile Studio: Pre-Compile MobilePush
In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn dat de berichten welke je hebt klaargezet echt op het vooraf bepaalde tijdstip verzonden worden. Bij de standaardinstellingen wordt op het moment van verzending eerst de doelgroep berekend aan de hand van de ingestelde filters/segmenten. Zodra deze berekening klaar is start het verzendprocess. Hierdoor kan er een vertraging optreden.

 

Met de nieuwe Pre-Compiling functie is het mogelijk om de doelgroep één uur voor verzending automatisch te laten berekenen. Op het echte verzendmoment kan vervolgens direct gestart worden met verzenden. De berichten zullen hierdoor sneller verzonden worden en dichter op het zelfgekozen tijdstip.

 

Let er wel op dat eventuele wijzigingen in je segmenten / filters niet meer worden meegenomen in de verzending nadat de berekening gedaan is.

 

 

Voor meer informatie klik hier.

 

Beheer je eigen FTP accounts

Met deze release kunt je zelf maximaal drie FTP-accounts per MID toevoegen. Maak of verwijder deze accounts zelf de setup van je account. Stel onder andere ook zelf de IP whitelisting in. Deze nieuwe functie biedt je de flexibiliteit om indien nodig verschillende accounts aan verschillende BU toe te wijzen.

 

Tot slot nog een paar kleine puntjes welke het vermelden waard zijn:

  • Gebruikersrechten van Journey Builder hebben niet langer voorrang op gebruikersinstellingen voor Marketing Cloud in de Setup-app
  • Salesforce-logo wordt niet langer standaard gebruikt voor:
    • HTML-Footer
    • Profile Pages
    • Subscription / Unsubscribe Pages
  • ExactTarget-sandbox-accounts worden uitgeschakeld op 28 februari 2020. Na deze datum kan je niet langer inloggen, API-calls uitvoeren, gegevens importeren/exporteren via FTP of toegang krijgen tot de accountgegevens.

 

Voor een compleet overzicht van de release kun je terecht op de officiële release pagina.

 

Mocht je nog vragen hebben over de release, of over Salesforce Marketing Cloud in het algemeen, neem gerust contact op.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Bert van Elswijk
Bert van Elswijk

Technical Consultant

bert@yourzine.nl