De eerste vrijdag van juni: National Donut Day

Het is de eerste vrijdag van juni. Dat kan maar 1 ding betekenen: het is National Donut Day. Het Amerikaanse Leger des Heils introduceerde de dag tijdens de grote depressie in 1938. Anno 2019 is het een dag die vooral door Dunkin’ wordt omarmd.

 

Vandaag, op vrijdag 7 juni, vraagt Dunkin’ aan haar Amerikaanse consumenten tijd te nemen voor een ‘Dunk Out’ met een donut en gewoon even van de dag te genieten. Bij de aankoop van een drankje krijgen consumenten een ‘Classic Donut’ gratis en voor niets. Zoals bijvoorbeeld de Boston Kreme, Glazed, Glazed Chocolate of Strawberry Frosted met Sprinkles.

 

Dunkin’ zal de actie gaan aanjagen via social media. Er wordt speciale content gecreëerd, zoals een Facebook Event en ook de hashtag #DunkOut wordt al onder de aandacht gebracht. Tony Weisman, Chief Marketing Officer van Dunkin’: “Donuts zijn onderdeel van Amerika, en hebben nog steeds een bijzondere plekje in onze cultuur. Daarom geloven we ook dat een dag  voor donuts een dag is voor Amerika. Deze National Donut Day moedigen we Amerikanen aan om een moment te pakken voor een ‘Dunk Out’, op te laden en te genieten van hun favoriete donut bij Dunkin’.”

 

Toch is de actie enigszins opvallend. Ja, Dunkin’ heeft een lange geschiedenis met donuts. Door consumenten wordt het vaak ook vooral gekoppeld aan donuts. Niet zo gek ook als je tientallen jaren door het leven ging als Dunkin’ Donuts. De keten heeft echter heel veel meer en aast bijvoorbeeld ook op een plekje in de koffiemarkt met Starbucks als grootste rivaal. De naamswijziging naar Dunkin’ was in dat opzicht logisch. Door nu National Donut Day weer te omarmen kan dat op merkwaarden de nieuwe positionering niet ten goede komen.

 

Overigens zijn er ook weer plannen om het loyaltyprogramma DD Perks weer nieuw leven in te blazen. Op dit moment is de mobiele app van Dunkin’ vereist voor deelname aan het programma. Op 1000 locaties wordt nu ook getest met een fysieke kaart. Mocht de pilot succesvol zijn dan wil Dunkin’ het over heel de Verenigde Staten uitrollen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?