Loyalty en Generatie Y: Snapchat

Loyalty en Generatie Y een moeilijke combinatie? Generatie Y is anders dan voorgaande generaties maar kansen zijn er altijd. In de Verenigde Staten loopt op dit moment een proef van 16 Handles en Snapchat. 

16 Handles is een keten aan de Amerikaanse oostkust die frozen yoghurt, een soort yoghurtijsje, aanbiedt. De voornaamste doelgroep zijn jongeren. Laten die in 2012 in de Verenigde Staten nu veelvuldig gebruik maken van Snapchat. Het is een vergelijkbaar programma als Whatsapp maar met 1 groot verschil: er kan alleen in foto’s worden gecommuniceerd. Daarnaast zijn foto’s ook nog maar een beperkte tijd beschikbaar (2 tot 10 seconden). Een screenshot maken van die afbeelding is technisch niet mogelijk. Weg is dan ook echt weg.

Hoe zet 16 Handles dit dan in? Jongeren kunnen een foto maken van zichzelf (en hun vrienden) die in een 16 Handles vestiging een ijsje eten. Vervolgens stuur je deze foto naar user ‘Love16Handles’ op Snapchat. Hiervoor krijg je een korting van 16% tot 100% op je aankoop. Daarvoor zal medewerker van 16 Handles de foto binnen 10 seconden (!) moeten scannen anders is deze weer verdwenen. Het personeel van 16 Handles is getraind om deze snelle actie uit te voeren.

Snapchat was in 2012 een van de meest succesvolle apps voor jongeren. Er werden ruim 50 miljoen foto’s, ook wel ‘snaps’ geheten, naar elkaar gechat. Voor Facebook was het aanleiding om een tegenhanger in het leven te roepen: Poke. Of Snapchat in 2013 definitief zal doorbreken is nog de vraag. Er zijn nog al wat privacy issues en criticasters stellen dat jongeren het enkel gebruiken voor sexting. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?