Lees het laatste nieuws van de New York Times in de Starbucks app

Koffiereus Starbucks doet er alles aan de customer experience op een zo’n hoog mogelijk niveau te krijgen. De Starbucks app speelt hierin een prominente rol. Het is al enige tijd mogelijk om via de app te betalen, recent werd daar nog de mogelijkheid om muziek te luisteren via Spotify aan toegevoegd. Nu kondigt Starbucks een samenwerking aan met de New York Times.

 

In de eerste helft van volgend jaar (2016) wordt het voor leden van het loyaltyprogramma Starbucks Rewards mogelijk om binnen de app een aantal artikelen uit de New York Times gratis te lezen. Het zou in eerste instantie gaan om een dagelijkse samenvatting van het nieuws door de redactie van de New York Times en artikelen die door Starbucks worden aanbevolen. Daarmee vegroot de New York Times haar bereik enorm. In de Verenigde Staten zouden er ruim 13 miljoen actieve gebruikers van de app zijn.

 

Mark Thompson van de New York Times in een verklaring: “We hebben al een lange en vruchtbare samenwerking met Starbucks, en we zijn blij dat deze overeenkomst onze digitale relatie verder zal uitbreiden. Dit is een van de vele stappen die we recentelijk hebben ondernomen om onze te verzekeren van ons journalistieke bereik richting nieuwe en interessante groepen lezers.” De samenwerking tussen de New York Times en Starbucks staat voor het mediabedrijf namelijk niet op zich. Eerder zocht het namelijk al een samenwerking op met Facebook.

 

Ook Starbucks CEO, Howard Schultz, ziet de samenwerking uiteraard zitten. Schultz in een verklaring: “We zien een toekomst waarin de Starbucks retail-ervaring naadloos aansluit op de mobiele apparaten die onze miljoenen klanten dagelijks met zich meedragen. Onze relatie met The New York Times is het perfecte voorbeeld van het brengen van deze visie tot leven.”

 

De samenwerking tussen Starbucks en New York Times is ook vanuit het oogpunt van de koffieketen niet exclusief. Starbucks sluit niet uit dat er in de toekomst ook met andere mediapartners zal worden samengewerkt. Wel is het interessant dat leden van het Starbucks loyaltyprogramma ook punten kunnen sparen bij New York Times, bijvoorbeeld als er een abonnement wordt afgesloten. Onbekend is of Starbucks hier een kickback fee op ontvangt.

 

Starbucks zet met de samenwerking een volgende stap in haar zoektocht naar de beste klantbeleving. De app is hierin de centrale hub. Naast de ruim 13 miljoen actieve gebruikers is Starbucks bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ruim 16% van alle mobiele betalingen. Dat komt neer op 7 miljoen mobiele transacties per week.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed Ali