IT-Gigant gaat voor online.

De Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) kiest volledig het digitale landschap voor de marketing campagne van het jaarlijkse VNSG Congres voor business en IT managers. Online marketingbureau Yourzine bedacht en ontwikkelde in opdracht van de VNSG de online campagne: 4 Your Eyes Only.

Allround
Op www.4youreyesonly.it raak je als bezoeker verwikkeld in een luchtige interactieve spionagethriller. Dynamische content, personalisatie, de koppeling met mobiel en gespreide interactie binnen de video maken de campagne compleet profielgedreven. Verrijking en een gerichte vervolgdialoog is geborgd door gebruik van geavanceerde online campaign software. De gehele campagne wordt gedragen door meetbaarheid.

B2B
De 100% B2B viral marketing campagne richt zich op de topgebruikers van SAP. Binnen deze gebruikers zijn verschillende disciplines te onderscheiden, variërend van sales tot logistiek. Afhankelijk van welke keuzes je maakt, voorziet de congressite na doorklik de bezoeker van content die van toepassing is op het eigen vakgebied. Doel van de online marketing campagne is IT en business aan elkaar te koppelen en ze te overtuigen samen naar het VNSG Congres te gaan. Op het congres toont de VNSG de meerwaarde van het verbond tussen de disciplines. De actiesite wordt aangejaagd door bannering, targeted e-mails, een filmtrailer en plaatsing in de professionele netwerken zoals LinkedIn.

Bibian van Drie, projectmanager van het VNSG Congres zegt over de keuze voor 100% online: “Het VNSG Congres is van oorsprong een IT congres. Omdat steeds meer IT beslissingen vanuit de business worden genomen, is het ook van belang deze doelgroep te overtuigen van de toegevoegde waarde van het congres.
In het verleden bleek dat lastig. Door een profielgedreven online marketing campagne, waarbij IT als het ware optreedt als intermediair, kunnen we doelgerichter communiceren.”

“Voor marketeers en accounts die de meerwaarde van online helder willen krijgen, ook in de b2b omgeving, is dit een voorbeeldcase.” zegt Ruben van Eijk, creative consultant bij Yourzine. “De campagne etaleert een selectie van effectieve digitale mogelijkheden. Dynamiek, koppelingen, opvolging en continu gericht communiceren. En het meest belangrijke; meten, aldoor meten. Want pas dan kun je bepalen of er sprake is van succes.”

Voor meer informatie betrekkende bovenstaande case, klik dan hier.

Noot voor de redactie: vragen of opmerkingen? Neem contact op met Bjorn Smulders. b.smulders@yourzine.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0418 644448

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl