Hoe mobiel is mijn site?

Het gebruik van mobiel internet neemt de afgelopen jaren een vlucht. We zien dat in onze statistieken voor e-mails en sites. Waar mobiele bezoekers twee jaar geleden een te verwaarlozen groep vormden, zijn ze tegenwoordig bijna in de meerderheid.

Door de komst van smartphones met hoge resolutie schermen en de verkoop van tablets, zoals de iPad, vinden steeds meer bezoekers via een mobiele ‘client’ hun weg naar website of e-mail.

Het testen van je communicatie op compatibilieit met mobiele apparaten wordt daardoor steeds belangrijker. De beste test voer je natuurlijk uit door je content op de mobiele apparaten zelf te testen, maar helaas is dat soms een dure en logistiek ingewikkelde methode.

Met behulp van een aantal online tools is het mogelijk de apparaten te simuleren, waardoor je een vrij accuraat beeld kunt krijgen van de compatibiliteit van je content. We geven een aantal bekende en minder bekende voorbeelden:

  1. Litmus: Met behulp van Litmus maak je screenshots van je mail of pagina, gerenderd door alle gangbare browsers, voor mobiel en desktop. Helaas is deze dienst niet gratis.
  2. TestiPhone.com: Bekijk snel hoe je pagina wordt weergegeven op de iPhone.
  3. iPadpeek.com: Zie direct hoe je website wordt geladen op een iPad.
  4. Opera Mini Simulator: Opera mini is een populaire browser voor de iets minder ‘smarte’ phone.
  5. Je eigen browser. Installeer een ‘webkit’ browser, zoals Safari of Chrome. Deze browsers lijken technisch gezien veel op de browsers van iOS en Android. Verklein je venster tot de afmetingen van een mobiele telefoon (breedte 320px) en bekijk hoe je pagina wordt weergegeven.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?