Hoe maak je impact met Data Science?

Data Science heeft ervoor gezorgd dat (zelflerende) modellen op basis van grote hoeveelheden data al talloze toepassingen hebben gevonden in de marketingsector. Inmiddels past 40% van de organisaties predictive modeling toe, blijkt uit het DDMA Data-driven Marketing Onderzoek 2020. Door middel van data science kunnen organisaties klantgedrag beter inschatten. Dit gebeurt nog voornamelijk bij organisaties die wat betreft hun datastrategie al redelijk volwassen zijn. 

 

Maar hoe pak je dit dan aan als je nog geen datastrategie hebt of net bent begonnen?

 

In het laatste DDMA artikel, mede geschreven door “onze” Jimmy (Head of Data & Insights), vertelt de commissie Data, Decisions en Engagement (DDE) hoe je met een aantal basisprincipes business impact kunt realiseren in ieder stadium van de ontwikkeling van je datastrategie.

 

Jimmy de Vreede (Head of Data & Insights Yourzine)

“Er zijn nog altijd veel vragen over het feit wat data science en AI mogelijk kunnen betekenen en het blijft een uitdaging de waarde voor de klant of business te bewijzen. Als er al voorbeelden uit de markt zijn dan zijn het vaak de grote corporates, met veel data en tech expertise, die ermee “pronken”. Dit is waarom we met de commissie DDE een artikel hebben geschreven over hoe je business impact kunt realiseren met data science. Het stuk geeft een aantal basisprincipes en handvatten a.d.h.v. “people, process & technology” die je kunt toepassen om sneller én makkelijker business resultaat te behalen met Data Science!”

 

Lees hier het volledige DDMA artikel of neem contact op met een van onze collega’s. 

 

Meer lezen van Yourzine? Meld je aan voor onze inspirerende nieuwsbrief

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Jimmy
Jimmy de Vreede

Head of Data & Insights

jimmy@yourzine.nl

"If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough."Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?