Hoe klinkt jouw merk online?

 

Wist je dat sonic brand cues de beste merkherkenning opleveren? Toch klinken maar heel weinig merken herkenbaar in de digitale wereld. Een gemiste kans! TAMBR helpt merken om ook digitaal je eigen geluid te laten horen.

 

Hoewel de meeste merken best begrijpen wat audio kan doen, is het ingewikkeld om dit goed toe te passen. Want gecomponeerde muziek is vaak te duur, auteursrechten zijn verwarrend en stock muziek klinkt te algemeen. Om deze barrières weg te nemen, is TAMBR – Sonic branding opgericht. Zodat elk merk de kracht van muziek ten volste kan benutten. 

 

Audio zorgt voor herkenbaarheid

Van alle commerciële uitingen die op ons worden afgevuurd, onthouden we slechts een fractie. En desgevraagd kunnen we maar een klein deel hiervan koppelen aan het juiste merk.

Ipsos testte meer dan 2000 advertenties op branded attention: het herkennen van de uiting en de koppeling ervan aan het juiste merk. Hieruit volgde dat succesvolle content 8x vaker zogenoemde sonic cues bevatten.

 

Audio is booming en dat biedt kansen

Ondertussen is de wereld snel aan het veranderen, waardoor audio steeds belangrijker wordt. Voor het meeste kabaal zorgt de voorspelde opkomst van voice. Die ís ook indrukwekkend. De schattingen lopen uiteen, maar volgens het meest aangehaalde rapport wordt onze aardbol over vijf jaar bevolkt door acht miljard voice-assistants. Een groei van 25 procent per jaar.

 

Tegelijkertijd blijft het aantal formats voor online video groeien. Cisco, ’s werelds grootste kabelaar, voorspelt dat in 2021 80 procent van het internetverkeer zal bestaan uit video. Dat maakt online video tot de snelst groeiende advertentiemarkt. 

 

Ondertussen explodeert het bereik van podcasts en is digitale radio hard op weg een digitaal massamedium te worden. Kortom, audio is booming. 

 

De markt vraagt dus om méér en een grotere variatie aan audio, terwijl merken gewend zijn om alleen bij TV-reclames budget voor muziek op te nemen. Voor online content wordt vaak toevlucht genomen tot stockmuziek waardoor de meeste merken in de digitale wereld hetzelfde klinken en clichés op de loer liggen.

 

Je eigen audiobibliotheek

Het succes van een audio-strategie staat bij een consistente implementatie. Voor een stevige integratie in de customer journey maakt TAMBR voor merken hun eigen, toegankelijke audiobibliotheek.

 

Aan de basis daarvan ligt een strategische verkenning van jouw merk in muziek. Een herkenbaar en uniek auditief palet van waaruit snel geproduceerd kan worden. Hoe klinkt je concurrentie en hoe val je op binnen je categorie? Wat zijn je merkwaarden en hoe zijn die vertaald in geluid?

 

Van daaruit kan er een audio-hub ontwikkeld worden. Benaderbaar voor iedereen die meebouwt aan jouw merk: merk-strategen en marketingmanagers, video-editors en regisseurs. En natuurlijk je bureau. 

 

Hoe ziet zo’n bibliotheek eruit? Denk aan op maat gecomponeerde tracks die flexibel kunnen worden aangepast voor nieuwe formats en vertelvormen. Het zijn muzikale legosteentjes. Want voor een promotie-actie heb je een andere muzikaal bouwwerk nodig van dan voor een brand-filmpje.

 

Het geluid van Rotterdam

Rotterdam Make It Happen, de merkalliantie van de stad, beschikt over zo’n audiobibliotheek. Midden in de Coronacrisis kwam Soundtrack010 tot stand als steun in de rug van alle thuiszittende musici. Deze track is de basis van een complete audiobibliotheek die Rotterdammers mogen gebruiken ter promotie van hun stad. Zo klinkt Rotterdam nu herkenbaar in tal van online content, maar ook in een vitrine op de Lijnbaan, in diverse podcasts en zelfs als ringtone. De audiobibliotheek is hier te beluisteren!

 

Meer van Yourzine lezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?