Hoe ‘genius’ is de L’Oreal Make Up Genius?

Een half jaar geleden schreef ik een blog over de aankondiging van de app Make Up Genius, ontwikkeld voor het make-up merk L’Oreal. De verwachtingen waren hoog, de app zou er namelijk voor zorgen dat je nooit meer de verkeerde lippenstift zou kiezen. Het geeft vrouwen de mogelijkheid om te experimenteren met make-up en een nieuwe eigen look te creëren zonder hiervoor naar de winkel te hoeven. Onduidelijk was destijds of de app werkelijk zo goed zou functioneren als werd beschreven. Inmiddels is de app verschenen in zowel Apple iTunes als in de Google Play Store. Uiteraard heb ik de app gedownload om de mogelijkheden eens te bekijken.

Proberen, kopen, liken of delen?

De Make Up Genius kan het allemaal. De app scant allereerst je gezicht waarna je gezicht als een spiegel wordt gebruikt. Hierdoor kan je eenvoudig zien hoe diverse soorten make-up staan op je gezicht. Het resultaat is verrassend goed, zelfs wanneer je beweegt blijft de make-up op de juiste plek zitten. Dit is dan ook het vernieuwende aspect van de app ten opzichte van eerdere make-up apps zoals Visage Lab en Perfect 365.

 

De Make Up Genius app biedt de mogelijkheid diverse soorten oogschaduw, lippenstift, bronzer en blush op je gezicht aan te brengen. Ook gehele looks, zoals een ‘smoky eyes look’ en een ‘natuurlijke look’ zijn al in de apps geselecteerd om het de gebruikers gemakkelijk te maken. Hierdoor worden er tegelijkertijd meerdere soorten make-up aangebracht op het gezicht.

 

Het uiteindelijke doel van L’Oreal is natuurlijk dat consumenten meer producten van het merk aanschaffen. Het is eenvoudig om de producten die je in de app gebruikt toe te voegen aan je winkelmandje. Het lijkt dan ook of consumenten direct de producten kunnen bestellen. Dit blijkt niet zo te zijn. Een minpunt voor L’Oreal is dat in Nederland zelf (nog) geen webshop heeft. Consumenten worden dus direct doorverwezen naar andere retailers die de producten verkopen (Wehkamp, Bol.com en Drogisterijen.net). Dat maakt de app vanuit haar inspirerende en verwijzende krakater met name servicegericht.

 

L’Oreal heeft slim de koppeling gemaakt met het sociale aspect. Inmiddels is de app razend populair en behoort het dan ook tot de best gedownloadde apps in Nederland. Een mooie vorm van branding! Op Twitter en Instagram worden massaal foto’s geplaatst, waaronder ook vele bekende Nederlanders en vooraanstaande fashion bloggers, die gebruik maken van de app en flink aan het experimenteren zijn. Opvallend is dat zeker niet alleen vrouwen de app gebruiken, ook mannen downloaden en posten massaal foto’s met producten van L’Oreal Paris.

Een blijvende trend?

De vraag is of de app een blijvend succes is of slechts een hype. In de app zijn slechts een aantal producten van het totale assortiment opgenomen, waardoor de gebruiker snel is uitgekeken. Jammer is dat de app geen gebruik maar van verdere verrijking van de consument, zoals het uitvragen van een nieuwsbrief opt-in en persoonlijke gegevens van de gebruiker zoals leeftijd. De binding van het merk met de klant ontbreekt hierdoor.

 

L’Oreal benut daarnaast de mogelijkheden die een app biedt niet optimaal. Wanneer ik in de app gebruikmaak van bijvoorbeeld de mascara had ik het niet eens erg gevonden als ik daar een pushnotificatie van had gehad als deze bij retailer X in de aanbieding was. Ook een periode van inactiviteit wordt niet opgevolgd. Hierdoor bestaat snel de neiging om de app te verwijderen of niet te openen. Wat mij betreft zijn er nog zeker mogelijkheden om de app te optimaliseren, maar qua techniek is dit al zeker een stap vooruit op eerdere make-up apps.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl