Hoe bereik je generatie Y?

Generatie Y, geboren tussen 1980 en 1996, is de eerste generatie die opgroeit met internet en eraan gewend is dat alles slechts een muisklik van hen vandaan is. Ze zijn niet alleen een snel groeiende generatie, maar ze hebben ook een grote invloed op hoe iedereen tegenwoordig winkelt. In 2017 zullen zij meer koopkracht hebben dan welke andere generatie ook.

Generatie Y consumenten is echter een lastige doelgroep om te bereiken EN te binden. Traditionele marketing doet zijn ding niet meer zoals bij eerdere generaties. Daar waar de vorige Generatie X nog erg loyaal en toegewijd waren aan merken, is Generatie Y erg moeilijk te vangen als loyale consument. Maar hoe krijg je dit dan eigenlijk wel voor elkaar?

Het begint allemaal bij het product zelf. Doet het niet wat jij belooft wat het doet, pak dan je spullen maar. Generatie Y verwacht een product die hun leven iets extra biedt of het makkelijker maakt. Authenticiteit is hier heel belangrijk bij. Generatie Y heeft heel snel door wanneer er ‘neppe’ marketing trucjes worden gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je hen iets unieks aanbiedt wat een meerwaarde heeft binnen hun leven. Het moet iets hebben waar zij zich in kunnen herkennen.

Ben aanwezig waar zij zijn. Dankzij de huidige mobiele ontwikkelingen is Generatie Y overal. Via smartphones hebben zij altijd allerlei informatie binnen handbereik. Belangrijk want ze hebben een korte aandachtspan. FOMO is een fenomeen die hierbij de kop op komt steken, oftewel Fear of Missing Out. Generatie Y is bang ontwikkelingen te missen. Dit zorgt er ook voor dat zij onder druk staan van een constante stroom aan informatie. Vang je hun aandacht niet binnen een paar seconden, dan ben je ze alweer kwijt.

Afgelopen jaar heeft Coca Cola Zero een campagne gelanceerd voor de release van de nieuwe James Bond film, Skyfall. Ze spelen hier als geen ander perfect in op de behoeften en denkwijzen van Generatie Y.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl