H&M

H&M voegt extra laag aan loyaliteitsprogramma toe

H&M zoekt naar nieuwe manieren om haar loyaliteitsprogramma onder de aandacht te brengen bij een groter publiek en deze consumenten vervolgens ook te binden. In het Verenigd Koninkrijk vindt er nu een pilot plaats om premium content in de vorm van muziek aan te bieden.

 

Met behulp van de H&M app kunnen leden van het loyaliteitsprogramma bij aankopen punten verdienen. Er zijn twee statusniveaus: Member en Plus Member. Om Plus Member te worden, die je als consument minimaal 400 euro per jaar bij H&M (1 punt = 1 euro) uit te geven.

 

De gespaarde punten zijn vervolgens in te zetten voor exclusieve kortingen, rewards of toegang tot speciale (VIP) evenementen. Nu komt daar in het Verenigd Koninkrijk in de vorm van muziek een extra element bij. H&M UK is een samenwerking aangegaan met muzieklabel Awal en ticketing platform Dice, zo meldt techblog The Drum.

 

Muzieklabel Awal gaat H&M, aan de hand van data inzichten en gelijkenissen met de doelgroep van de kledingketen, suggesties van relevante artiesten geven. De Engelse singer-songwriter Gabriella Aplin is de eerste artiest die door H&M gepromoot wordt in het loyaliteitsprogramma. H&M loyalty members kunnen haar muziek gratis beluisteren. Mogelijk met een aantal H&M exclusives. Bij een succesvolle samenwerking zijn er voor H&M ook mogelijkheden voor een limited-edition kledingcollectie met de desbetreffende artiest.

 

De van origine Zweedse kledingketen voegt met muziek een extra element toe aan haar app-only loyaliteitsprogramma. Andere voordelen zijn vooral transactiegedreven zoals kortingsvouchers, digitale kassabonnen en eerder toegang tot sale-periodes. Tegelijkertijd is wel de vraag of een beperkte set aan (exclusieve) content de doorslag zal geven aan een hogere loyaliteit. De content is op dit moment nog minimaal, zeker als je dat vergelijkt met YouTube Music of marktleider Spotify.

 

H&M is niet het enige loyaliteitsprogramma waar premium content wordt aangeboden. Amazon Prime is misschien wel het meest bekende voorbeeld waar naast muziek ook e-books en een videodienst beschikbaar zijn voor loyalty members.

 

Wil jij alles weten over loyaliteitsprogramma-mogelijkheden, CRM en Customer Engagement Strategy? Klik hier.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?