Lama

Een lama tijdens je volgende werkoverleg?

Door de huidige gezondheidscrisis zijn we massaal aan het meeten en vergaderen via online tools. Dat levert ook zeer creatieve ideeën op binnen branches die door Covid-19 financieel hard zijn getroffen. Zo ook binnen leisure.

 

We vergaderen wat af. En dat betekent in deze tijd: alles online. Alle techreuzen hebben wel een eigen online vergadertool beschikbaar. Denk alleen maar eens aan Google Hangouts, Microsoft Skype for Business of Cisco Webex. Een andere partij die veelvuldig in het nieuws is geweest is het Amerikaanse Zoom. De beurskoers van Zoom explodeerde de afgelopen maanden, helaas het aantal meldingen over privacy issues ook. Inmiddels heeft het bedrijf echter al de noodzakelijke maatregelen genomen.

Het massaal online vergaderen en overleggen heeft ook geleid tot creatieve inhakers. Een boerderij vlakbij Silicon Valley heeft een verdienmodel ontwikkeld op vergaderapps als Zoom en Hangouts. Hoe het precies werkt? Voor een bedrag van 100 dollar krijgt jouw vergadering ruim 20 minuten bezoek van een lama of een ander dier uit Sweet Farm. Een advocatenkantoor organiseerde zelfs een meeting waarbij medewerkers hun kinderen naar het overleg meenemen. Puur om Sweet Farm te ervaren. Scholen uit onder andere het Verenigd Koninkrijk en Brazilië namen een korte tour door het park af.

 Lama blog

Sweet Farm sprak tegenover Business Insider in haar eerste week over honderden aanvragen. Het park heeft een eigen site gelanceerd genaamd Goat 2 Meeting met daarin een aantal mogelijkheden. Oprichter Anna Sweet tegenover Business Insider: ‘Ik denk dat we allemaal een beetje gestresst zijn over wat er aan de hand is – velen van ons hebben vooral binnen gezeten. We hopen hiermee alleen maar een glimlach op de gezichten van mensen te toveren terwijl we ze tegelijkertijd [virtueel] naar de boerderij brengen.’

 

Bij initiatieven als Sweet Farm snijdt het mes aan twee kanten. De leisure branche is hard getroffen en met deze diervriendelijke toepassingen zijn er naast de nodige exposure ook de broodnodige inkomsten. Voor een aantal bedrijven in deze branche dreigt op korte termijn een faillissement. Het leidt er bij een Duitse dierentuin zelfs toe dat er plannen worden gemaakt om dieren aan elkaar te voeren om zo het hoofd boven water te kunnen houden. 

 

Bedrijven in Leisure zullen top of mind moeten blijven bij hun potentiële bezoekers. In dit geval levert het ook nog eens broodnodige inkomsten op. Je ziet het ook in Nederland aan een aantal initiatieven waarbij er content beschikbaar komt voor toekomstige bezoekers. Er zal een moment komen dat parken en evenementenlocaties weer opengaan. Be good & tell it betekent post-Corona een streepje voor op je concurrentie. Dat zal nu ook de focus moeten zijn van marketeers in deze getroffen branches.

 

En als we dan toch nog heel even terug gaan naar het initiatief van Sweet Farm. Stiekem had toch elk bedrijf een rondleiding
van Joe Exotic aka Tiger King willen hebben?

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed Ali