Eagle: waar techniek, data en marketing samenkomen

Als marketeer wil je er zeker van zijn dat al je campagnes draaien. Die behoefte wordt versterkt door het feit dat het aantal actieve campagnes constant varieert. Voor je het weet, lopen er tientallen campagnes door elkaar. Het in de gaten houden van deze campagnes is een tijdrovende klus. Ook komen er vele verschillende facetten bij kijken. Dit maakt het een ingewikkeld verhaal.

Met oog op deze feiten hebben wij Eagle ontwikkeld. Deze tool houdt voor jou een oogje in het zeil en geeft meteen een seintje als bijvoorbeeld een e-mail niet volgens de planning wordt verstuurd. Het campagne management platform is de plaats waar techniek, data en marketing bij elkaar komen.

 

Wat doet Eagle precies?

Voordat een e-mail, pushbericht of sms wordt verstuurd, vinden er in de keten verschillende stappen plaats. Hetgeen dat je uiteindelijk verstuurt – zoals een e-mail – is daarvan het meest tastbaar en dus het meest zichtbaar. Als er iets niet goed gaat, zie je dat terug in deze uiting. Helaas is het dan vaak al te laat.

 

Met Eagle maak je snel inzichtelijk welke campagne niet correct werkt. Hierdoor ben je in staat om, samen met je collega’s, het probleem direct te onderzoeken en op te lossen. Om dit te bewerkstelligen, worden er binnen deze campagne management tool een aantal kritieke punten in de gaten gehouden. Hier vertellen we je graag meer over.

Zo werkt het

Ten eerste controleren we of het platform up-and-running is. Daarnaast kijken we continu naar binnenkomende incidenten, die door het platform automatisch worden geregistreerd. Deze visualiseren we, om zo inzichtelijk te maken waar eventuele problemen precies zitten. Ook wordt op deze manier zichtbaar welke impact een probleem heeft. Dit maakt het mogelijk om de grootste problemen als eerst op te lossen.

 

Als marketeer wil je de zekerheid dat automatische campagnes altijd en geheel volgens verwachting werken. Met Eagle configureer je deze campagnes eenmalig en eenvoudig. Het systeem doet vervolgens de rest. Zodra een campagne niet aan de verwachtingen voldoet, gaat er een alarm af.

 

Stel, je maakt gebruik van vouchers. Je wil koste wat kost voorkomen dat de vouchers die je verstrekt, niet meer verzilverd kunnen worden. Of, nog erger, dat er lege mails zonder vouchers worden verstuurd. De voucher module van Eagle geeft je een signaal als er nog maar een bepaald percentage vouchercodes beschikbaar is. Dit biedt je de tijd en ruimte om actie te ondernemen als het percentage te laag wordt.

Daarnaast heeft Eagle een zogeheten ‘gatekeeper’. De gatekeeper laat je zien hoeveel triggers jouw campagne management tool vanuit een extern platform – zoals een e-commerce systeem – heeft ontvangen. Vervolgens zet de tool dat aantal af tegen het aantal berichten dat succesvol is verstuurd. De gatekeeper van Eagle geeft jou in feite het inzicht dat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Bekijk hier de schematische uiteenzetting

De voordelen van Eagle

Steeds vaker worden nieuwsbrieven en pushbericht campagnes buiten kantoortijden verstuurd. Eén van de voordelen van Eagle, is dat deze tool mobiel geoptimaliseerd is. Dit betekent dat je vanaf de bank gemakkelijk en snel kunt inloggen, om te controleren of een bepaalde campagne succesvol is verstuurd.

 

Een ander voordeel van Eagle, is dat deze tool een zeer korte implementatietijd kent. Wil je Eagle gebruiken, dan is dit in een mum van tijd geregeld. En maak je je zorgen om privacy? Dan is het goed om te weten dat er geen klantdata gebruikt wordt. Het complete overzicht van Eagle is namelijk altijd gebaseerd op anonieme data.

 

Tot slot speelt geld uiteraard ook een rol. Niemand wil halverwege het jaar met een hoge rekening worden geconfronteerd, bijvoorbeeld omdat je je staffel hebt overschreden. Eagle voorkomt dit soort onaangename verrassingen. De tool toont namelijk een duidelijk overzicht van je campagnes, zodat je hierop kunt anticiperen. Zie je bijvoorbeeld records in het overzicht staan die niet langer bruikbaar zijn? Dan kun je deze direct verwijderen, om eenvoudig en snel kosten te besparen.

Meer weten of een live demonstratie?

Wil je graag meer weten over Eagle of zie je een gratis demonstratie wel zitten? Stuur dan een mailtje naar info@yourzine.nl.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed AliWelkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?