Cijfers over marketing: Marketeers slaan in 2014 een nieuwe richting

Waar liggen de aandachtspunten voor marketingbureaus in 2014? Waar wordt er in geïnvesteerd en waar wordt de beurs op de knip gehouden? Hoe zit het met online en mobile marketing? Een brancheverenigingsonderzoek van de branchevereniging voor dialoogmarketing publiceert de ‘DM Barometer Speciaal: De marketeer in 2014’. Totaal 113 marketeers leverden input voor dit onderzoek en deelden hun visies.

Tijd voor verandering
Marketeers geven aan een nieuwe koers in de slaan, 63% wil een verandering van de huidige richting. Logischerwijs wordt er dan ook meer geïnvesteerd, want dat is nodig bij die nieuwe koers. Die investerende blik toont ook een lichte stijging ten opzichte van 2013. In 2013 koos 51% een investerende houding, in 2014 zal dit percentage stijgen tot 55%.

Opvallend is de focus op online (62%) waarbij het maximale dialoog (50%) wordt ingezet. Ook zijn de marketeers lekker verdeeld over een strategie op acquisitie of juist op retentie. Ik had ook niet anders verwacht want voor beide strategieën zijn genoeg argumenten te bedenken, zet enkele marketeers tegenover elkaar en je hebt een mooie discussie.
Online streeft offline voorbij
Binnen een aantal jaren heeft online het geflikt, maar liefst 43% antwoordt dat de bestedingen aan online marketing momenteel de bestedingen aan offline voorbij gaan. 42% geeft aan dit binnen 5 jaar te verwachten.

Wie kent zijn doelgroep?
Eén derde van de ondervraagden geeft aan in goed genoeg of intensief in dialoog te zijn met de doelgroep. 20 % geeft aan hier snel actie op te moeten ondernemen want momenteel is dit onvoldoende. Hoe komt je in contact met je doelgroep? Vaak zit er een generatie kloof tussen de marketeers en hun doelgroep.

Generatie Y heeft een grote invloed op het huidige winkelgedrag. De koopkracht van deze generatie stijgt en stijgt. Om generatie Y te binden en loyaal te krijgen is meer moeite voor nodig dan de oudere generatie X. Y heeft namelijk sneller door wanneer er een marketingtruc wordt ingezet omdat ze hiermee zijn opgegroeid. Weet wat er speelt binnen je doelgroep en ben aanwezig waar zij zijn. Organiseer een keer een jeugdsessie, nodig ze uit en vraag wat er speelt in hun leven. Beloon ze eventueel met een bioscoop bon en je bedrijf heeft weer inspiratie voor nieuwe ideeën.

Het hart van de marketeer wordt nog niet gestolen door mobile
Mobile is door slechts enkele marketingbureaus inmiddels opgenomen in de traditionele marketing mix van de kanalen. 3% van de totaal 133 marketeers geeft aan mobile in 2014 als ‘leidend’ te zien. Opvallend is dat 47% nog geen idee heeft van de mogelijkheden van mobile.

 
Het US department of Commerce maakte de retailcijfers van de laatste twee maanden van 2013 bekend en e-commerce specialist Custora analyseerde deze cijfers. De resultaten liegen er niet om, één op de drie aankopen zijn via mobile devices verwerkt. Hieronder vallen de smartphone en tablet. Nog nooit waren deze cijfers zo hoog, in 2012 stonden de mobile devices garant voor 20% van de totale online verkopen.

De stelling van de dag
Ter afsluiting van het onderzoeksrapport worden een aantal stellingen aangekaart. De marketeers zijn letterlijk verdeeld, 50 % geeft aan oneens te zijn met de stelling: ’online marketing levert meer op dan traditionele marketing’. Logischerwijs is de andere 50% het eens met deze stelling.
Interessanter vind ik de volgende stelling: ‘Sociale media maken mensen meer kanalentrouw (voorkeur voor social media boven andere kanalen) dan merkentrouw’. Wederom slaat de verdeeldheid toe. Maar 54% van de ondervraagde is het oneens met deze stelling. Sociale media kunnen gezien worden als hulptool om de loyaliteit te bevorderen, maar gelden niet als middel op zich.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl