Chiquita voorziet 200 miljoen bananen van Snapchat codes

Chiquita, wereldwijd bekend vanwege haar bananen, gaat de samenwerking aan met Snapchat. Maar liefst 200 miljoen Chiquita bananen krijgen een toevoeging op de kenmerkende blauwe stickers, er wordt namelijk een Snapcode aan toegevoegd. Consumenten kunnen die sticker vervolgens met Snapchat activeren voor drie verschillende ervaringen.

 

Het blijft niet enkel bij de Snapcodes. De samenwerking tussen Chiquita en Snapchat gaat verder. Zo kunnen Snapchat gebruikers de komende periode ook gebruik maken van een World Lens, een Face Lens en een Gamified Lens. Het gaat daarbij onder andere om dansende Chiquita karakters, je gezicht veranderen in een Chiquita banaan en de mogelijkheid om bananen in een fruitschaal te vangen en daarmee punten te verdienen.

 

Jamie Postell, director sales Noord-Amerika van Chiquita, in een persbericht: “Bananen zijn een van de meest verkochte producten in supermarkten, ze zijn aanwezig op bijna elk aanrecht of keukentafel. Chiquita is het eerste merk uit het versschap dat Snapchat’s visuele herkenningstechnologie gebruikt. Het geeft Chiquita de mogelijkheid om de iconische blauwe stickers als een krachtig touchpoint te gebruiken in de interactie met millennials en Gen Z, op een leuke en relevante wijze.”

 

De campagne van Chiquita op Snapchat wordt gelanceerd op 17 april. Die dag is niet zomaar gekozen, het is dan World Banana Day. De blauwe stickers met Snapcode zullen helaas niet in Nederlandse supermarkten beschikbaar komen. De campagne van Chiquita wordt enkel in de Verenigde Staten gelanceerd.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Gerrit van Leeuwen
Gerrit van Leeuwen

Manager Digital Strategy

gerrit@yourzine.nl

“What keeps me going is goals” - Mohammed Ali