Van Campaign developer tot Technisch consultant. Dit is het verhaal van Philip

In 2011 ben je bij Yourzine gestart in de rol van Campaign Developer. Waarom sprak juist deze rol je aan?
Ik werkte op dat moment bij een neef van mij, met een eigen e-mail marketing bureau in Hilversum. Daar was ik Junior E-mail Marketing Consultant. In de praktijk kwam het er echter op neer dat ik naast consultancy ook zelf e-mails bouwde in HTML. Na een jaar wilde ik graag wat dichter bij huis gaan werken.

Yourzine kende ik als ‘concurrent’ en toevallig zag ik dat er daar een vacature open stond. De werkzaamheden in de vacature kwamen erg overeen met de werkzaamheden binnen mijn huidige functie: het bouwen van templates, het inrichten van campagnes en het beheren van databases. Yourzine verhuisde toen net van Zaltbommel naar Den Bosch. Voor mij ideaal!

 

Je hebt een heel aantal jaar gave e-mail campagnes mogen bouwen en verschillende certificaten behaald. Hoe heeft Yourzine jou ondersteund in je ontwikkeling?
Toen ik bij Yourzine startte, was ik nog relatief jong en onervaren. Ik ben bij Yourzine begonnen met wat eenvoudiger Campaign Development werk en had vooral een support rol. Op deze manier heb ik de tooling goed leren kennen en heb ik leren omgaan met klantcontact. Een belangrijk aspect van een functie aan bureauzijde. 

Gaandeweg mocht ik op steeds meer en steeds complexere projecten meedraaien als volwaardig Campaign Developer. Een Campaign Developer is een Front-end Developer. Je bent verantwoordelijk voor de technische realisatie van campagnes en campagne-uitingen zoals e-mails, landingspagina’s, microsites en push- of SMS berichten. Als je jezelf bewijst en laat zien dat je jezelf wil ontwikkelen, dan kun je groeien van Junior naar Medior en tenslotte Senior. Als Senior trek je echt het project.

Er zijn bij Yourzine veel opleidings- en cursusmogelijkheden om te verdiepen in bepaalde technieken en tools. Zo heb ik in mijn tijd als Campaign Developer mijn Selligent Certificaten behaald en heb ik inmiddels ook mijn Salesforce certificering.

 

Op welke campagne ben je het meest trots?
Ik ben trots op mijn aandeel in de persoonlijke bonus e-mail van Albert Heijn. Ik heb deze vanaf het begin mee helpen opzetten, toen jaren geleden de persoonlijke bonuskaart werd geïntroduceerd. In deze periode is Albert Heijn gemigreerd van Tripolis naar Selligent. In die migratie heb ik ook een aandeel gehad.


Sinds januari 2018 ben je Technisch Consultant. In hoeverre verschilt deze rol van je baan als Developer?
Als Developer ben je vooral uitvoerend bezig. Als Technisch Consultant ben je meer de architect voorafgaande aan de campagne(s). Je bent de schakel tussen klant, Projectmanager(s) en Developers.

De klant heeft een vraag, maar weet niet hoe dit technisch opgelost dient te worden. Ik inventariseer de vraag en bedenk de oplossing. Het daadwerkelijk bouwen van de campagne gebeurt door de Developer(s). Als Senior Developer word je ook al in dit denkproces betrokken, dus de overgang van Developer naar Technisch Consultant is heel soepel verlopen.


Je hebt dus niet echt op je huidige rol hoeven te solliciteren?
Nee, ik heb gewoon mijn ambities kenbaar gemaakt. Na een aantal jaar als Campaign Developer gewerkt te hebben, wilde ik graag minder in een uitvoerende rol zitten. Ik begon de uitdaging te missen en dat heb ik aangegeven. Langzaamaan heb ik mijn Development taken aan andere collega’s kunnen overdragen en ben ik Technisch Consultant geworden.

 

Wat is het meest uitdagende aan jouw huidige functie?
Je mag als Technisch Consultant bij grote merken in de technische keuken kijken en bent onderdeel van complexe projecten. Ondanks dat je slechts verantwoordelijk bent voor een deel van het project, is het wel leuk om te werken volgens een bepaalde aanpak of techniek waar je nog niet zo bekend mee bent. Je moet je verdiepen om mee te kunnen met elke klant. Dat vraagt best wat flexibiliteit. Daarnaast vind ik het klantcontact heel leuk. Je werkt voor meerdere klanten – soms ook op locatie – en moet dus meerdere ballen in de lucht houden. Qua planning is dat soms een uitdaging, maar dat maakt het voor mij juist interessant.


Wat maakt dat jij na al die jaren nog steeds met plezier naar je werk komt?
Ik voel me nog steeds uitgedaagd en blijf mezelf daarom, nog steeds, ontwikkelen. Daarnaast hebben we een hele leuke werkomgeving en fijne collega’s. Er heerst een informele sfeer en veel collega’s zitten in dezelfde levensfase of hebben dezelfde interesses. Vaak voelt het niet als werken, maar meer als een vriendengroep die samen mooie dingen bereikt.

 

Tot slot: wat is je allerleukste, gaafste of gekste herinnering van je tijd bij Yourzine?
Ik denk dat ik dan toch de wintersporten moet noemen! En de tripjes naar Barcelona en Londen.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?