Van alumni & verre vriend, naar opnieuw collega! Dit is het verhaal van Menno

In september 2013 startte je bij Yourzine als Account director. Hoe kwam je destijds bij Yourzine terecht?
Mijn carrière begon ooit als marketing manager, o.a. bij een grote corporate. De vele fusies en overnames was ik beu en ik besloot een tijdje naar het buitenland te gaan. Toen mijn spaargeld op was keerde ik terug naar Nederland en kwam ik terecht bij een ander bureau.  Hier begon ik ook als marketing manager, maar al snel kreeg ik ook accountmanager taken. Een rol die mij goed lag! Na een paar jaar kwam ik met Michiel (CCO en mede-oprichter van Yourzine) in contact. Ik ging “heel hard” op zijn energie en ben iemand die goed gedijt in het kielzog van zo’n bevlogen ondernemer. Het duurde dan ook niet lang voor ik besloot bij Yourzine aan de slag te willen gaan.

 
 

Je hebt de rol van Account director tot aan je vertrek in januari 2018 vervuld en een flink aantal mooie klanten bediend. Waar ben je het meest trots op, terugkijkend naar deze periode?
Op Samsung! Samen met Michiel heb ik Samsung Benelux binnengehaald. Dat ging heel goed en we werden opgemerkt door de CRM director van Europa.
Deze was bezig met een groot nieuw plan op basis van alle Samsung user accounts en wilde graag het gesprek met ons aan. Twee weken later werden we gevraagd te komen pitchen in de UK voor een aantal Europese en Koreaanse CRM managers. We hadden een ijzersterk verhaal en wonnen, maar vervolgens moesten we ook nog een flink aantal andere landen overtuigen. We vlogen o.a. naar Spanje, Portugal, Duitsland en Oostenrijk en kregen iedereen mee in ons verhaal. En daar stonden we dan… Ineens moesten we een programma in 32 landen gaan opzetten en in een periode van twee maanden een flink aantal nieuwe mensen aannemen om de boel te kunnen draaien.
Een succes, want na twee jaar was het account zo groot dat we besloten om ook een kantoor in de UK te openen. Samen met twee collega`s huurde ik een appartement in Londen om de klant aldaar te kunnen bedienen. Een fantastische tijd!

 
 

Toch besloot je na een paar jaar je boeltje te pakken en naar Kenia te vertrekken. Een hele stap! Was dit altijd al een droom van je?
Mijn vrouw en ik hadden de afspraak dat als een van ons de kans zou krijgen iets in het buitenland te gaan doen dat we die zouden pakken. Wonen en werken in het buitenland was altijd al een droom, maar Kenia niet per se.
Ik kwam in contact met een bekende die touroperator was in Kenia. Hij zocht een Marketing manager die een 200% groeistrategie kon realiseren. Ik schreef een plan en werd uitgenodigd. Mijn vrouw en ik hadden net ons eerste kindje gekregen, dus we hebben even goed over deze stap moeten nadenken maar we besloten toch om de uitdaging aan te gaan.
We kwamen te wonen bij een theeplantage, vlakbij Nairobi. Een heel bijzondere tijd!
 
 
Er verstreek wat tijd en een aantal werkgevers, maar in december 2020 stond je weer bij Yourzine op de stoep. Wat triggerde jou om het gesprek weer aan te gaan?
Na terugkomst uit Kenia kwam ik uiteindelijk weer in de rol van accountmanager terecht bij een ander bureau. Ik merkte al snel dat deze rol me gelijk weer heel lekker lag.
Het team aan de ene kant, de klant aan de andere en ik er tussen. Mijn werkgever ging echter fuseren en hier had ik wederom zo mijn bedenkingen bij. Op LinkedIn zag ik via een ex-collega bij Yourzine dat zij op zoek waren. Ik kwam weer in contact met Michiel en die zag het wel zitten. Wel moest ik nog even met Leonie, de nieuwe Sales director, in gesprek. Gelukkig was ook zij overtuigd en kon ik al snel aan de slag.
Het gemak van terugkeren naar een vertrouwde omgeving en rol is heel prettig. Zeker met inmiddels twee kids. Daarnaast is Yourzine gewoon een superleuk bedrijf. Heel anders dan de Amsterdamse bureauwereld. Daar heerst meer een “kijk mij nou” sfeer. Bij Yourzine gaat het veel meer om plezier in het werk. 


Wat vind je het allerleukste aan de rol van client service manager?
De kick van het pitchen van een idee dat uiteindelijk ook tot uitvoer komt.  Schijnbaar heb ik goede ideeën! 😉

 
 

Wat hoop je binnen Yourzine nog te bereiken?
Een stukje rust op zakelijk gebied. Ik wil mijn werk op een bevlogen manier doen en veel plezier hebben met mijn collega`s. Daarnaast hoop ik dat we als Yourzine blijven groeien. Ik denk dat wij het beste en leukste bureau zijn om mee samen te werken en dat gun ik elke klant!

 
 

Hoe zou je de cultuur van Yourzine omschrijven?
Het is echt zuidelijk! Snoeihard werken, maar vooral ook genieten van het leven. Het work hard, play hard principe is hier echt van toepassing.
Niels van Es (Managing director) belichaamt voor mij echt de cultuur van Yourzine. Heel praktisch en pragmatisch, maar wel altijd benadrukken dat we vooral ook lol moeten hebben. Er komt bij Yourzine geen ego aan te pas. Heel anders dan het Amsterdamse.
Brabantse nuchterheid zou je kunnen zeggen. 🙂

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?