Afstudeerder, data scientist, lead data & insights; Lees hier alles over Tekla`s mooie carrièrepad!

In 2016 schreef je je master thesis voor Yourzine. Waarom wilde je destijds graag afstuderen bij Yourzine? 

Ik nam deel aan een stagemarkt vanuit de opleiding. Hier werden verschillende afstudeerprojecten binnen data science gepresenteerd door bedrijven.

Yourzine sprong er voor mij uit omdat ze werken voor hele toffe merken. Daarnaast had ik hiervoor communicatiewetenschappen gestudeerd en verschillende marketing stages gedaan, dus de combi van marketing / communicatie en data science paste precies in mijn straatje! 

 

Na je afstuderen kon je direct aan de slag als data scientist. Kun je iets vertellen over het data team destijds en jouw rol als data scientist?
Destijds viel data nog binnen het team van Gerrit (destijds manager Analytics en Optimisation) en bestond team data zoals we het nu kennen nog helemaal niet. Mijn afstudeerproject deed ik dus in het team van Gerrit en in maart van dat jaar werd het datateam geboren door de aanname van een Data scientist en Head of data. Ik kon toen direct overstappen!

De opdrachten waren toen al divers, maar het datalandschap van klanten zag er destijds natuurlijk ook nog heel anders uit. We werkten dus vaak met enkele exports van kleine datasets die we dan ad hoc aan elkaar knoopten en analyseerden. Daar zit ook de tegenstelling met de automatisering die we tegenwoordig zien. 

 

In 5 jaar tijd is ons team enorm gegroeid. Samen met Yourzine, Searchresult en Kernel collega`s bestaat het hele datateam nu uit zo’n 15 data engineers, scientists en analisten. Ook zijn onze werkzaamheden significant veranderd. Onze klanten migreren naar de cloud of werken hier al bijna volledig in. Data is belangrijker geworden in veel bedrijven en wordt echt als een specialisatie gezien. We helpen klanten op het vlak van architectuur & engineering, zodat er een goede basis staat. Hierdoor kunnen we vervolgens weer betere inzichten en slimmere toepassingen bieden, die we ook nog eens (grotendeels) kunnen automatiseren! Data is een onmisbaar onderwerp binnen bedrijven geworden!

In mijn werk als data scientist heb ik ook een enorme diversiteit aan werkzaamheden. De ene dag help ik klanten met hun datastrategie, de andere dag werk ik aan het ontsluiten van een nieuwe dataset en volgende week voer ik een analyse uit voor een nieuwe, geautomatiseerde marketingcampagne.

 

In 2020 kreeg je de kans lead data & insights te worden. Was dit altijd al een ambitie?

Ja en nee. Ik keek destijds niet naar onze teamlead en dacht “over 5 jaar zit ik op jouw stoel”, maar dat is op natuurlijke wijze zo gegroeid. Doordat we als team snel groeiden, kreeg ik ook de kans om diverse taken en verantwoordelijkheden op me te nemen en daar snel van te leren. Toen onze manager data tijdelijk wegviel, kreeg ik de kans om zijn positie

interim te vervullen en dat bleek een goede zet. Zo ben ik uiteindelijk zelf teamlead geworden. Ik heb wel altijd de ambitie gehad om door te groeien en had ook in mijn vroegere bijbaantjes al leidinggevende rollen, het voelde dus wel als iets dat bij mij past.  


Je bent nu alweer jaren vast onderdeel van het data team. Wat maakt dat jij nog steeds heel erg lekker op je plek zit bij Yourzine/Adeptiv?
Dat zit hem vooral in de collega`s, de mooie merken waarvoor we mogen werken en de ontwikkeling die onze organisatie telkens weer doormaakt. Ik vind het belangrijk om te kunnen blijven groeien en in de afgelopen jaren heb ik die kans ook altijd gekregen. Dat is denk ik ook inherent aan werken aan bureauzijde; een hele snelle en dynamische wereld. Constant voorop willen blijven lopen en nieuwe technieken en toepassingen uitproberen. Daarnaast zijn de leuke collega`s en de sfeer een heel belangrijk aspect.

 

De afgelopen jaren is het data team enorm gegroeid en hebben we inmiddels een overkoepelend Adeptiv data team, samen met Searchresult en Kernel collega`s.
Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots op de groei van het bedrijf en de groei van de mensen om mij heen. Er is geen vraag die we niet aandurven. We fixen het gewoon! We zijn aanpakkers en dat maakt het mogelijk dat we nieuwe dingen leren, mensen zichzelf ontwikkelen en dat ons werk wordt beloond met awards. Onze kennis wordt gezien en gewaardeerd door onze klanten en dat is heel mooi! 

 

Naast je rol in het data team ben je natuurlijk ook actief lid van onze feestcommissie.
Aan welk feest heb je de leukste herinneringen?
De summer BBQ bij van Aken in Den Bosch. Ik heb met deze club veel toffe feestjes meegemaakt, maar de sfeer die dag was echt alsof we met z’n allen op vakantie waren. Zwembadjes opgezet, opblaasbeesten, BBQ aan, biertjes en daarna de dansvloer op. Een soort festival/camping gevoel!

 

Hoe zou je de cultuur van Yourzine en het data team omschrijven?
Yourzine heeft een sterk familiegevoel. We zoeken elkaar makkelijk op en weten elkaar daardoor te versterken. Van oorsprong waren Searchresult en Yourzine natuurlijk twee verschillende bedrijven, maar in het datateam is dat inmiddels helemaal samengesmolten! Searchresult DNA en Yourzine DNA heeft elkaar gevonden.
We zijn ondernemend, hebben een “we regelen het wel mentaliteit” en zijn misschien een tikkie “young, wild & free”. We zijn altijd de laatsten die naar huis gaan wanneer er een borrel is ;-). 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?