Amazon

Amazon bezorgt nu ook in de achterbak van je auto

Techgigant Amazon heeft opnieuw een autofabrikant aan zich weten te verbinden om haar bezorgmogelijkheden verder uit te breiden. Het was al mogelijk om een bestelling op Amazon af te leveren in de achterbak van auto’s van General Motors, Volvo, Ford en Lincoln. Nu gaat ook Honda met Amazon samenwerken.

 

De autofabrikanten sluiten zich aan bij het Key by Amazon In-Car programma. Het is niet zo dat je als auto-eigenaar direct gebruik kan maken van deze dienst. Zo moeten Honda eigenaren een abonnement hebben op HondaLink Remote Package. Hiermee kunnen derde partijen, zoals Amazon, toegang krijgen tot de achterbak. Honda biedt de service aan voor vijf van haar nieuwe modellen.

 

Een auto-eigenaar moet daarnaast ook lid zijn van Amazon Prime, Amazon’s eigen loyaliteitsprogramma. Voor 12.99 dollar per maand krijg je gratis bezorging maar ook toegang tot een aantal streaming diensten van Amazon, waaronder Prime Video en Prime Music. Amazon Prime is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste loyaliteitsprogramma, in zowel deelnemers als omzet. Gemiddeld gaf een deelnemer aan het programma vorig jaar 1400 dollar uit. De verwachting is dat dit in 2019 opnieuw flink is toegenomen.

 

Nederlandse consumenten moeten voorlopig nog even geduld hebben. De Key by Amazon In-Car is voorlopig enkel beschikbaar in 50 steden in de Verenigde Staten. Wel is er ambitie om dat snel uit te breiden. Consumenten zijn zeer te spreken over de dienst omdat ze niet langer thuis hoeven te blijven voor hun pakketje. Amazon pioniert al langer met bezorging. Niet alleen met toegang tot de achterbak van auto’s maar ook toegang tot huizen en garages. Begin vorig jaar kocht Amazon al voor ruim 1 miljard dollar Ring, een maker van slimme camera’s en deurbellen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Debby Boom
Debby Boom

Office Manager

d.boom@adeptiv.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?