Adeptiv wint met KPN en ODEON twee Selligent Awards

Adeptiv valt deze week dubbel in de prijzen. Dinsdag 18 september tijdens Selligent Reconnect18 neemt Adeptiv agency Yourzine, samen met KPN, de Benelux ‘Omnichannel Excellence’-award in ontvangst. Twee dagen later is het de beurt aan Adeptiv UK om met ODEON, tijdens het gelijknamige event in London, het podium te bestijgen voor de ‘Consumer First’-award.

 

Ieder jaar worden de awards uitgereikt voor de beste marketingprogramma’s en -campagnes binnen het wereldwijde partnernetwerk van Selligent. Dit keer vonden de awards regionaal plaats, met evenementen in verschillende Europese steden.

 

KPN
KPN, leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten, schakelde de hulp van Yourzine, een Adeptiv-dochter, in bij het opzetten en doorontwikkelen van een loyalty-campagne. Een eindejaarscampagne waarin klanten van KPN op een cadeautje getrakteerd werden. Uitgangspunt was dat elke klant, ongeacht het kanaal, dezelfde boodschap zou ontvangen. Inclusief de klanten die niet via de digitale paden te bereiken zijn.

 

Doelstellingen: hogere cadeau-awareness, maximale redemptie, en de niet- dan wel moeilijk contacteerbare klanten in staat stellen om cadeaus te claimen via een selfservicepagina. Om in dat laatste geval ook deze klanten te migreren naar een opt-in.

 

Alle mogelijke touch-points (on- en offline) zijn ingezet om de campagne tot een succes te maken.

 

ODEON
Voor ODEON, één van de grootste bioscoopketens in Europa, ontwikkelde Adeptiv UK een Blockbuster Film-communicatiestrategie om bij het promoten van blockbusters onderscheidend te zijn in e-mailmarketing. De strategie resulteerde in een ​​reeks visueel sterke, ‘kinetische’ en interactieve e-mailcampagnes gedurende de periode 2017/18.

 

Door het gebruik van user polls, book-to-wins, tabbed dynamic imagery, instant wins, image-to-text rollovers & rich trailer content, was de uitwerking relevant voor elke film. Gebruikmakend van de beschikbare middelen om optimaal in te spelen op de opwinding die ODEON-klanten ervaren bij de release van de film waar ze gretig op wachten.

 

De campagnes blijken, zo onderschrijft ook de award, een groot succes. Dankzij de gekozen strategie presteren ze ver boven de benchmarks van de industrie.

Michiel van Riemsdijk, CCO Adeptiv: “Beide campagnes waren een leerzame uitdaging, met een geweldig resultaat. Het is een enorm compliment om samen met onze opdrachtgevers deze awards te winnen, als erkenning voor onze passie en harde werken.”

 

Bekijk hier de winnende case KPN Eindejaarscampagne
Bekijk hier de winnende case ODEON
Bekijk hier het persbericht van Selligent

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl