Hema

4 miljoen leden in loyaliteitsprogramma HEMA

Het loyaliteitsprogramma van HEMA, meer HEMA, is uitgegroeid tot het derde loyaliteitsprogramma van Nederland. Dat verklaarde Bas Karsemeijer, head of Data, tegen Twinkle in de aanloop naar Data Driven Commerce.

 

Slechts drie jaar na de introductie van het ‘meer HEMA’ programma heeft HEMA nu meer dan vier miljoen klanten. Karsemeijer: “Het fijne daarvan is, dat wij een groot deel van de omzet kunnen alloceren aan specifieke klanten. We weten waar ze op klikken, als ze daar natuurlijk toestemming voor geven. Maar daardoor kun je ook aanbiedingen personaliseren. Het is dus een effectief marketingkanaal.”

 

Enkele maanden na de lancering van ‘meer HEMA’ was daar al impact op de e-commerce omzet van de retailketen. Het programma stuwde de conversie en meer klanten wisten zowel de fysieke winkels als de webshop op hema.nl te vinden. Aan de hand van data inzichten, zowel offline als online, kon HEMA enorme stappen zetten in relevante communicatie voor haar klanten. Dat had directe impact op de conversie.

 

Op donderdag 13 februari organiseert Twinkle in Utrecht het event Data Driven Commerce. Bas Karsemeijer is hier namens HEMA één van de sprekers.

 

Meer weten over meer HEMA? Bekijk dan ook onze case over het online acquisitie programma.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Leonie Rombout
Leonie Rombout

Commercial Director

l.rombout@yourzine.n


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?