De 4 belangrijkste innovaties van Dreamforce 2017

Afgelopen week bezochten we Dreamforce 2017, ’s werelds grootste cloud computing conferentie, georganiseerd door Salesforce. 170.000 bezoekers reisden af naar San Francisco om zich te laten bijpraten over alle ontwikkelingen, strategieën en innovaties tijdens meer dan 3200 sessies verdeeld over 4 dagen.

 

Volgens Marc Benioff, CEO van Salesforce, bevinden we ons momenteel midden in de 4e industriële revolutie. AI, machine learning en robotics zorgen voor een grote verandering in de manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten.

 

 

Dit zijn de 4 belangrijkste innovaties en aankondigingen tijdens het evenement.

 

Salesforce en Google partnership

Tijdens de keynote door Marc Benioff werd een partnership met Google aangekondigd. Allereerst zal Salesforce de Google Cloud omgeving gaan gebruiken voor het uitbreiden van haar diensten. Daarnaast zullen het Salesform platform en Google’s G Suite diep geïntegreerd worden. Tot slot zal Google Analytics een plek gaan vinden in Marketing Cloud.

 

Google deelt hiermee op hostinggebied een grote slag uit aan Amazon Web Services, de grootste concurrent. Daarnaast hoopt het met de partnership een sterkere positie te krijgen voor de G Suite binnen bedrijven. De integratie van Google Analytics in de Marketing Cloud is waarschijnlijk de meest interessante verandering voor de eindgebruiker. Niet eerder stelde Google haar analytics software zo open voor externe toegang.

 

Salesforce DMP en Email Studio

Naar eigen zeggen zal Salesforce DMP het eerste DMP worden dat in twee richtingen gekoppeld is met Email Studio, waarbij first-party data dus niet alleen richting het DMP stroomt, maar ook terug. Dit brengt geheel nieuwe mogelijkheden naar het platform op het gebied van targeting en personalisatie. Hoe Salesforce om zal gaan met de privacy uitdagingnen die dit oplevert, is op dit moment nog niet bekend.

 

De koppeling zal naar verwachting in 2018 beschikbaar zijn voor klanten, maar een specifiekere planning is nog niet gegeven.

 

Introductie Einstein bots

Salesforce test momenteel in beta een nieuw platform waarop admin’s eenvoudig en zonder te programmeren chatbots tot leven kunnen brengen. Aangezien de AI laag van Salesforce de naam Einstein heeft gekregen, heten deze nieuwe chatbots Einstein Bots.

 

De Einstein Bot heeft toegang tot de CRM data in de diverse clouds. Als admin kunnen scenario’s gedefinieerd worden die vervolgens door de bot afgespeeld zullen worden. De bot interpreteert de gestelde vraag en zoekt naar het best passende scenario. Op deze manier kunnen eenvoudige repetitieve scenario’s uit handen van bijvoorbeeld de klantenservice worden gehouden wanneer het systeem deze geheel zelfstandig beantwoordt.

 

Salesforce verwacht de technologie in de zomer van 2018 aan iedereen beschikbaar te kunnen stellen.

 

Thunderhead partner van Salesforce Marketing Cloud

Salesforce gaat officieel partneren met Thunderhead. Het Thunderhead platform ONE wordt geïntegreerd in de Marketing Cloud. Thunderhead herdefinieert de traditionele gedachte van trigger based marketing. Vanuit een customer journey perspectief is het mogelijk om real-time naar touchpoints te ‘luisteren’, deze vanuit de customer journey paden te analyseren en te optimaliseren. Optimaliseren kan door ‘next best actions’ te definiëren voor social kanalen, maar ook door overlay’s van de site en het triggeren van e-mails.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!

Marketing Yourzine

marketing@yourzine.nl


Welkom.
Vanaf november is Yourzine veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?